-
De Special Reserve No.1 is een blend gebaseerd op de Bordeaux-variëteiten, met Malbec als hoofddruif. Een volle blend met aroma's van cassis, violet, rijpe pruimen en zwarte olijven. Een complexe, maar prachtig uitgebalanceerde smaak die een heel lange afdronk achterlaat met hints van pure chocolade en truffel. Deze Malbec is genoemd naar een dochter van Jacques Mouton, Antoinette Mouton, die in 1699 met Jacques naar de Kaap reisde. Jacques Mouton was een van de baanbrekende Franse hugenoten die hielpen bij het creëren van het land dat Zuid-Afrika zou worden. Als Franse hugenoot werd hij begraven op La Terra de Luc in Franschhoek, waar veel hugenoten gestationeerd waren. Met deze wijn eren we de hugenoten die een grote invloed hebben gehad op de toekomst van de wijnbereiding in Zuid-Afrika. De wijn wordt geproduceerd door La Couronne, een van de oorspronkelijke boerderijen die aan de hugenoten zijn geschonken.
-
Deze wijn op basis van Chardonnay zal zeker bekoren met zijn aroma’s van steenfruit ondersteund door een subtiele eiktoets. Moelleux en aciditeit zijn heel mooi in evenwicht. Mooie mondvullende wijn met een lichte aangename kruidigheid en een hint van eik.
-
Niet op voorraadDe wijnen van Tenuta Ulisse zijn het resultaat van de passie en ervaring van grootvader, vader en zonen Antoni en Luigi Ulisse. De wijngaarden bevinden zich op de uitlopers van de Apennijnen, tussen de bergen en de Adriatische Zee, en staan afwisselend onder invloed van de koele wind van zee en de koele luchtstromen uit de nabijgelegen hoge bergen. Tenuta Ulisse bezit 95 ha wijngaarden waarvan de druiven met de hand worden geplukt. Koeling van de druiven tot tegen het vriespunt vòòr de persing vertaald zich in uitzonderlijk lekkere aromatische wijnen. Deze wijn heeft een gele kleur met groene tinten. Fruitig aroma met een beetje citrus, tropische nuances, perzik en exotisch fruit zoals papaya. Een aanhoudende frisse smaak met een beetje balsamico op het einde. Mooie aciditeit ook weer met een volle structuur.
-
Deze uitstekende Crémant van het eveneens uitstekende huis Dopff & Irion uit Riquewihr is licht goudgeel met fijne en aanhoudende bubbels. De aroma’s, vooral van witte bloesem, wit fruit, appels, pêche en zelfs amandelen, zijn duidelijk aanwezig. In de mond een levendige, frisdroge en volle Crémant met een heel mooi evenwicht en een lange afdronk.
-
Licht strogele wijn met veel passievrucht en gele en groene appel in de neus. De lichte houttoets geeft fijne biscuit in de mond met een frisse, minerale, lange afdronk. 35% houtgelagerd gedurende 8 maanden.
-
Een frisse en fruitige wijn gemaakt van Garnacha druiven (= Grenache). Mooie aardbeikleur en ook in de smaak intense aroma's. Deze rosé is heel smaakvol en kan zowel als aperitief gedronken worden als met heel wat eten gecombineerd worden. Lange en harmonieuze afdronk.
-
Dit is geen gewone tonic, het is een ode aan de verfijnde smaken van de mediterrane regio en een perfecte match voor de moderne ginliefhebber. Heel fijne tonic!
-
Gemaakt van Cinsault en Grenache is Marius Rosé een expressieve en fruitige rosé wijn. Deze wijn is heel mooi in balans: de rijpe zuren en veel fruit zorgen voor een rond gevoel in de mond. Perfect als aperitief of bij de barbecue!
-
Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle ‘jammy’ rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Hun beste wijn is gemaakt van 100% Primitivo en is vernoemd naar het jaar van oprichting: de 1954. Deze Nero di Troia is een soepele, zachte wijn met veel rijp zwart fruit en onderliggende indrukken van zoethout en kruiden. Fluweelzachte tannines maken de wijn tot een topper!
-
De Crémant de bourgogne is een blend van Chardonnay, Pinot Noir, Aligoté en Gamay. Hij heeft een mooie complexiteit, mondvullend, structuur en evenwicht. Deze Crémant de Bourgogne heeft een prachtige witte kleur met schitterende reflecties. In de neus vinden we mineraliteit. In de smaak noties van boter, brioche en wat floraliteit.
-
BIOWIJN 100% Nero d'Avola uit Sicilië, Italië. De wijngaarden van Baglio Gibellina ligging tussen de 300 à 600 meter hoogte. Volledig biologisch gemaakt. Een diepe, robijnrode wijn met violette tinten en een intens parfum van granaatappel met wilde bessen en aardbeien, een klein beetje kreupelhout ook. Hij is zacht van karakter met fluweelzachte tannines die evenwichtig in het geheel verweven zijn.
-
Frisse en fruitige rosé met fijne aroma’s van rood fruit. Evenwichtige smaak met fijne zuren die zorgen voor een speelse en zéér verfrissende afdronk. Lichte wijn, ideaal bij warme temperaturen!
-
Indlovu ’is het woord voor olifant in verschillende Afrikaanse talen. De makers baseren hun gin dan ook op de planten die de olifant eet.Indlovu gin krijgt zijn smaak van verschillende 'flavour runs'. De essentiële ingrediënten worden gehaald uit olifantenmest (!) die gewassen en gedroogd werd. De botanicals worden vervolgens ge-infuseerd in de gin, en geven ze deze gin het unieke karakter en smaken van Afrika. Het is immers zo dat olifanten heel eigenaardige dieren zijn als het op hun spijsvertering aan komt. Ze verteren namelijk slechts een klein gedeelte van het plantmateriaal dat ze opeten, en zo ontstond bij de makers - twee Engelse wetenschappers - een waanzinnig idee... zou je Gin kunnen maken van de uitwerpselen? And so they did. Uiteraard worden alle ingrediënten eerst grondig schoongemaakt voor ze gin kunnen maken, dit omhelst 6 stappen: verzamelen, wassen, steriliseren, spoelen, drogen en opslag.Deze gin is geen alledaagse gin, en leent zich naast de klassieke combo met tonic eveneens tot een cognac experience. De aardse smaken complementeren mooi met koffie en chocolade. De gin is zacht, complex met aardse en kruidige aroma's. Kristalheldere, gouden kleur. In de neus jeneverbes, gras, aardse aroma's en citrus. In de mond opnieuw jeneverbes, engelwortel, citrus, aardse tonen en kruidigheid van de Afrikaanse savanne. De afdronk is fluweel, elegant, gebalanceerd en romig.15% van de winst van de verkoop van Indlovu-gin zal worden gedoneerd aan de Africa Foundation om hun werk op het gebied van natuurbehoud in het Phinda Game Reserve te ondersteunen.Een innovatieve premium gin voor de avontuurlijke geest en de veeleisende ginverzamelaar.50cl flesUITVERKOCHT
-
Afkomstig uit Veneto in Italië, waar sinds de 18de eeuw de wijngaarden in het gebied van de rivier de Piave liggen. Een mooie droge mousserende wijn op basis van 60% Pinot Blanc en 40% Chardonnay. Een heerlijk bouquet van rijp fruit en bijzonder fris. Zeer fijne bubbels in het glas en even fijne smaak in de mond!
-
Zuid-Afrika koestert sinds zijn eigen bijzondere druif, de Pinotage. In de loop der jaren is het wijnmaken in Zuid-Afrika geperfectioneerd en zijn de Pinotage wijnen eleganter geworden en soepeler, zodat ze door veel wijnliefhebbers worden gewaardeerd. Er is ook meer fruit in gekomen, met geuren die vaak doen denken aan frambozen, maar ook meer exotische vruchten, zoals banaan. Toch is, ondanks alle moderne techniek, het maken van een rosé van Pinotage geen gemakkelijke opgave. Het leuke is natuurlijk als de eigenschappen van de Pinotage toch ook herkenbaar blijven, zoals in deze smaakvolle rosé, die mooi zacht is, met goed fruit, kersen, een aangename frisheid, mild, niet beendroog en ook wat banaan. Een heel aangenaam glas rosé. Heel lekker bij kip, Aziatische keuken of voor op het terras.