Webshop

  • Heldere licht roze kleur. Fijne aroma’s van frambozen en aardbeien in zowel de neus en de smaak, fruitige afdronk die speels blijft nazinderen op de tong.
  • Niet op voorraad
    Op de hellingen van de Groenberg en in de schaduw van de Limietbergen vind je in Wellington de wijngaarden van Bosman Family Vineyards. Al 8 generaties maakt de familie Bosman uitmuntende wijnen en daarmee zijn ze één van de oudste wijnboerderijen in Zuid-Afrika. De Bosman Generation 8 Rosé is een rose wijn met frisse zure en mooi vers fruit, vol in de mond. Smaken van wilde aardbeien, veenbessen en zelfs hints van perzik! Vanaf 2009 is Bosman Family Vineyards in het bezit van het Fairtrade certificaat. Bovendien zijn de vele medewerkers mede-eigenaar van het Estate door middel van een uniek aandelenprogramma genaamd Black Economic Empowerment. Fairtrade = de garantie dat de arbeiders op de wijnplantages onder goede arbeidsomstandigheden werken, een eerlijk loon krijgen en dat er aandacht is voor het milieu. De wijnboeren krijgen een Fairtrade premie die bestemd is voor sociale ontwikkeling. De arbeiders bepalen gezamenlijk waarvoor deze Fairtrade premie wordt ingezet, bv voor onderwijs en gezondheidszorg.
  • Xamayca is geen typfout, het is de Awarak benaming voor Jamaica en betekent "land van hout en water". De Awarak's leefden in Jamaica lang voor Colombus er in 1494 voet aan wal zette. Deze blend is afkomstig van de pot stills van Clarendon en Long Pond. Xamayca rijpte 3 jaar ter plaatse en nadien nog 1 jaar op ex-cognac vaten te Bonbonnet bij Maison Ferrand, eigenaar van Plantation Rum. De rum heeft geen toegevoegde suiker en is dus een droge rum die u zowel in cocktails als puur kunt degusteren. Plantation Xamayca is in de neus zeer complex, licht rokerig en vlezig met fruitige, herbale en zure toetsen. Verderop komt de vanille u tegemoet, bijna als in gebak, met gestoofde banaan, bitter schil van sinaasappel en rijpe ananas. In de mond droog, met een eerder floraal en fruitig profiel van rozenwater, peer, witte druif abrikoos en suikerappel. Daarna komen kokosmelk, balsem, piment en noten aan de beurt.
  • De Teerenpeli Distillery is een familiebedrijf en werd opgericht in 2002 in Lahti, Finland. Tegenwoordig is de distilleerderij de grootste distilleerderij in Finland, gespecialiseerd in het produceren van Single Malt-whisky's van topkwaliteit. Ze gebruiken traditionele pot still distilleerapparatuur, gekocht uit Schotland.

    Kulo wordt gedistilleerd uit lokale gemoute gerst en 7 jaar gerijpt in geselecteerde sherryvaten. Kulo wordt gebotteld op een sterkte van 50,7% ABV om het karakter van de whisky op te bouwen.  Zeer zachte, weelderige en fruitige whisky met aroma's van rozijnen, gedroogd fruit, vanille, houtrook, donkere chocolade en bruine suiker.
  • Deze schuimwijn komt voort uit een selectie Glera druiven van de heuvels uit Treviso.  Hier zijn druiven elegant zuur en de wijnen licht en fris van karakter. Zo ook deze aangename Prosecco, bereid volgens de Charmat methode. In de geur acaciabloemen met een goede en fijne intensiteit, fris fruitig en elegant met een vleugje perzik en gele appel.  Zacht van smaak met karakter en prettig droog. Stralend strogeel van kleur vol fijne belletjes.
  • Een klassieke champagne waar volgende druiven in gelijke verhouding verwerkt werden : Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. 30 maanden gerijpt op fles op de traditionele manier. Een lekkere, elegante en rijpe champagne met volle heerlijke parelende mondvulling.
  • Niet op voorraad
    De productie van deze cava gebeurt in Sant Sadurni d'Anoia , een gemeente in de Spaanse provincie Barcelona in de regio Catalonië. Deze Cava Brut is het resultaat van de selectie van enkel de beste druiven. Een zeer verzorgde vinificatie, een tweede gisting en rijping draagt hiertoe bij. Lichtgele kleur, fruitig met mooie bubbels en mousse. In de neus is de Cava Brut opmerkelijk fruitig, in de mond fris met een zeer aangename afdronk.  Topcava!
  • Kyro Pink

    35,85

    Kyrö Pink Gin is een traditioneel gemaakte kleine batch gin. Hij is doordrenkt met rode bosbessen, aardbeien en rabarber, kortom: het beste van de Finse bossen en tuinen. Een roze gin gemaakt om door iedereen evenveel van te genieten. Geen plakkerig zoet, wel super finessevol. Pink Gin krijgt de roze kleur van natuurlijke ingrediënten zoals aardbei en rabarber, en na verloop van tijd kan de kleur vervagen. Dit heeft geen invloed op de smaak of kwaliteit van Kyrö Pink Gin. Probeer Kyrö Pink Gin met frisdrank of tonic en veel ijs. Zeer zachte gin met fijne, elegante smaken van rode besssen en jeneverbes.

  • Oxygin

    44,95

    Met deze Oxygin bouwt Frederik van Duüren van uit Oostduinkerke gestaag verder aan zijn lijn van ondertussen al 4 uitzonderlijke gins die in Outrijve worden gedistilleerd. Na zijn Duingin, Ginius en Ginger zorgt hij deze keer voor een duidelijke maar subtiele Oosterse toets met relatief weinig botanicals. Van de tien ingrediënten zorgen sencha thee en bamboe voor een frisse, vegetale toets met een licht bittere basis, terwijl citroengras de topnoten levert. Het eerder ongewone gebruik van sumak, een fris-zuur smakend steenbesje uit het Midden-Oosten en Azië dat wordt vermalen, voegt wat kruidigheid toe aan een complexiteit die door rabarber wordt gedragen. Dit alles zorgt voor een frisse en vlot drinkende gin die in combinatie met een neutrale tonic zuurstof geeft aan een jachtig leven.

  • Brockmans

    43,00
    Anders dan alle andere.  Dat was het uitgangspunt van Kevan, Bon, Neil en David toen ze Brockmans gin creeerden. Het viertal beschikte over specifieke technische bagage in de distillatie van spirits.  Die brachten ze samen met als enige doel: het ontwikkelen van de gin die zo intens, subtiel en zacht is dat tonic overbodig wordt.

    Brockmans is als geen andere gin. Het staat trots op zichzelf, los van de vele andere soorten gin vanwege het unieke recept van exquise plantaardige ingrediënten en het geduldige destillatieproces. De meer traditionele tonen van gin worden gecombineerd met een verfrissende invloed van citrus en aromatische wilde bramen en bosbessen. Dit zorgt voor een intens soepele gin-smaak die sensueel en gewaagd anders is.

  • De naam Alma Andina betekent letterlijk ‘De Ziel van de Andes’ Door te spelen met hoogteverschillen en de verschillende terroirs van de Andes, ontstaat een zeer verrassende range wijnen in een betaalbare prijsklasse, met een enorme bandbreedte in smaak. Van frisheid en primair fruit, zoals in de Torrontés, tot aan stoere, krachtige Shiraz of Malbec. Licht en verfrissend. Tropisch fruit en steenfruit met tonen van geroosterde amandelen. Lekker als aperitief, bij salades en bij Oosterse gerechten met milde 'spicy' kruiden.
  • Floating Dutchman wilde een originele Zuid-Afrikaanse rum maken met de beste lokale ingrediënten. Ontstaan in Kaapstad in 2016, duurde het 3 jaar om het proces te perfectioneren. Van het perfectioneren van de fermentatiemix tot het selecteren van de distillatiemethode groeide de ambitie om een authentieke drinkervaring te creëren die de regio zou verdedigen. Door een combinatie van traditionele en moderne methoden waren ze in staat om een werkelijk unieke Zuid-Afrikaanse ervaring te creëren. Meesterlijk afgewerkt met kolom-gedestilleerde, gefermenteerde stroopmelasse om een premium heldere drank te creëren. Zomerfruit en karameltonen maken plaats voor een smaak van zwarte bessen. Een gladde, scherpe afdronk maakt de ervaring compleet. Ideale basis voor mojito !
  • 100% Pinotage met 12 maand rijping in Franse en Amerikaanse eik. Een wijn met een intens rode kleur en typische pinotage aroma's: aardbeien, pruimen, banaan, tikje animaal.  Ideale begeleider van geroosterd vlees en pasta's. Een Fair Trade wijn, geproduceerd volgens de principes van eerlijke handel, als reactie op de toenemende armoede in de landen op het zuidelijk halfrond. De slogan “Trade not aid” onderstreept deze gedachte.
  • Een passie voor ontdekking loopt door alle acht generaties van de stamboom van Whitley Neill. Het is dus misschien passend dat Frederick Neill en zijn nieuwe vrouw tijdens hun huwelijksreis op het prachtige Siciliaanse platteland opnieuw verliefd werden, dit keer op de levendige, pittige smaak van Siciliaanse bloedsinaasappelen. Met behulp van zijn verfijnde distillatietechnieken streefde Freddy ernaar een wodka-recept te creëren dat de herinneringen aan zijn Siciliaanse huwelijksreis zou oproepen. En het is dit recept dat heeft geleid tot de creatie van Whitley Neill Blood Orange Gin. Een handgemaakte Gin van uitzonderlijke kwaliteit, die barst van de dynamische citrussmaak van Siciliaanse bloedsinaasappelen in elke druppel, voor een zachte, knapperige smaak van de mediterrane zon.

    Heldere, pittige aroma's zorgen voor een zuivere, citrus gin. Een uitbarsting van zoet fruit van Siciliaanse bloedsinaasappelen biedt een zachte, knapperige smaak van de mediterrane zon.

Ga naar de bovenkant