Webshop

  • Tomatin 15 years 2006 Port rijpt 8 jaar in ex-bourbonvaten om daarna, als onderdeel van de Portuguese Collection 7 jaar verder te rijpen in ex-portvaten. Deze single malt whisky heeft een rijk karakter waarin diverse fruitsoorten elkaar ondersteunen; bosbessen, frambozen, kersen, abrikozen en perzik. Zeer fijne en complexe whisky!  Limited edition!
  • Deze botteling van de Shizuoka Distillery is de United S 'Summer 2023'. Aan de aanduiding Zomer 2023 is te zien wanneer deze botteling in Japan is uitgebracht.
    De 'S-serie' is een ongeveer 50/50 'mix' van sterke dranken afkomstig van de W-still, en sterke dranken afkomstig van de K-still. De "S" in de productnaam is ook een acroniem voor Shizuoka, Spirits, Single Malt en Sphere.
    De grondstoffen zijn voornamelijk Schotse niet-turfmout, geturfde mout en biermout, evenals Japanse gerst. De rijpingsvaten zijn voornamelijk first-fill bourbonvaten en enkele wijnvaten. Deze whisky heeft een turfgehalte van 2ppm, dus hele subtiele laagjes turf.
  • Panda Gin

    39,00
    Panda Gin is een Belgische bio gin op basis van natuurlijke smaken en zorgvuldig geselecteerde vruchten en kruiden, waaronder lychees en kersen!  100% biologisch en met 0% suiker!! Dit is trouwens ook de eerste gin ter wereld waar lychees in verwerkt worden. Zeer mooie balans tussen het fruitige van de lychees en kersen enerzijds en de krachtige smaak van de jeneverbessen anderzijds. Fris en fruitig!
  • Tomatin Cù Bòcan Creation 5 is het 5e onderdeel van de Cu Bocan serie van de Tomatin distilleerderij. Bijzonder interessant aan deze single malt whisky is dat deze gefinisht is in 'Andean' oak vaten gemaakt van hout uit het Andesgebergte. Tomatin Cù Bòcan Creation number 5 is subtiel rokerig van karakter met hints van exotische kruiden, bloemen, houtskool en zelfs bananensplit.
  • De smaken en geuren van een Marokkaanse souk komen tot leven met de uitzonderlijke Cabernet Sauvignon-vaten die voor deze innovatieve creatie worden gebruikt. Lichte rook met een vleugje aardbeien in balsamicoazijn, exotische kruiden, citrus en tropisch fruit. Cù Bòcan, dat de subtiliteiten van rook en perfect uitgebalanceerde zoetheid viert, is een experimentele Highland Single Malt die innovatieve afwerkingen verkent om whisky's vol intriges en verrassingen te creëren. Gemaakt met licht geturfde Schotse gerst.
    In de mond proeven we: Rond en fruitig: Rozenwater, aardbei en zwarte Vijgen en frisse pikante kruiden met tonen van citrus en tropisch fruit.
  • Niet op voorraad
    Arran Remnant Renegade Signature Series Edition 1 symboliseert het begin van een nieuwe whiskyserie van de Arran distilleerderij. Deze selectie is samengesteld uit vaten die door Distillery Manager Stewart Bowman zijn geselecteerd. Het gaat hierbij om een combinatie van ex-sherry hogsheads, ex-sherry butts en ex-bourbonvaten met uiteenlopende leeftijden. Sommige van de vaten zijn afkomstig uit de periode dat de Arran distilleerderij net enkele jaren actief was en de jongste distillaten komen uit 2017. Arran Remnant Renegade Tasting Notes Tonen van toffee appel, vanille, kaneel, oranjebloesem en steranijs komen samen in de geur. Verwacht een zijdezachte smaak met tonen van zoethout, menthol en honing.
  • Wat maakt Match Indian Tonic Water zo bijzonder? Het antwoord ligt in de harmonieuze combinatie van twee smaakvolle ingrediënten: citroengras en jeneverbes. Bij elke slok wordt je gehemelte verwend met de verleidelijke geur van citroengras, die een heerlijk vleugje citrus toevoegt aan je drankje.  Top tonic!!
  • De Signature Series van Arran is een reeks gelimiteerde expressies, speciaal geselecteerd door Distillery Manager Stewart Bowman en door hem gesigneerd als teken van goedkeuring. Voor de tweede botteling uit deze reeks van 4 kozen ze op het prachtige eiland aan de Westkust van Schotland voor een 11 jaar oude single malt. Het gaat om een geturfde whisky (42PPM) die eerst 5,5 jaar rijpte op ex-bourbonvaten. Vervolgens kreeg hij een lange tweede rijping van eveneens 5,5 jaar in kleinere quarter casks van 115 liter. Uiteraard is dze whisky niet koudgefilterd en werd er niets aan toegevoegd. Hij werd gebotteld aan een sterkte van 50% en kreeg de toepasselijke naam Barrel Bonfire. De fles is verpakt in een mooie en recycleerbare katoenen geschenkzak. OPGELET eens uitverkocht komt deze whisky nooit meer terug binnen!
  • In de neus vinden we sherryhout en walnoot aangevuld met subtiele hints van abrikoos, vanille en tropisch fruit. De smaak is vol en fruitig, met boventonen van kruiden en noten. De afdronk is zacht, karaktervol en langdurig.
    Alle Cape Brandy van VS-kwaliteit moet minimaal 3 jaar in eikenhouten vaten worden gerijpt. De brandewijn die in Oude Molen VS wordt gebruikt, is vaak ouder dan dit, waardoor het een uitzonderlijk voorbeeld is van de VS-sortering.
    Het Franse Cognac-equivalent voor VS is 2 jaar.
    Het maken van Cape Brandy in Zuid-Afrika heeft een rijke en kleurrijke geschiedenis, die teruggaat tot 1672, toen de allereerste Kaapse wijn aan boord van een Nederlands schip werd gedistilleerd tot Kaapse Brandy.
    De productiemethoden zijn sindsdien geëvolueerd met de eb en vloed van koloniale bezoekers, waarvan de bekendste Renier "René" Van Eibergen Santhagens is, die in 1909 Cape Brandy begon te maken in de Oude Molen Distilleerderij.
    Het woord Brandy is afgeleid van het oude Nederlandse "Brandewijn", wat verbrande wijn betekent - een verwijzing naar de distillatie en rijping ervan in verkoolde eikenhouten vaten.
  • Deze gin werd  vier maal gedistilleerd uit de beste witte druiven en vervolgens doordrenkt met premium jeneverbessen en elementen van 33 inheemse botanische kruiden, duurzaam met de hand geoogst voor hun schors, wortels, bessen, bloemen, stengels, schillen of bladeren. De meeste van deze botanicals zijn lid van de fynbos-plantengroep waarvoor de regio wereldberoemd is. Diepe en heel intense aroma's van kruiden.  Een gin om te koesteren!
  • Rosé uit Aconcagua Andes in Chili. Dit gebied situeert zich 100 km van Santiago en wordt omringd door bergen van circa 1500 meter hoogte. Het heeft een mediterraan klimaat en kent weinig regenval tijdens het groeiseizoen, de koele nachten zorgen voor een optimale rijping van de druiven. Intens gekleurde rosé wijn met speelse geuren van frambozen en aardbeien. In de aanzet een frisse start, nadien een palet van rood fruit en een klein tintje kruidigheid. Mooie passe partout wijn !
  • De druiven zijn afkomstig van verschillende percelen om zo de Franse en Italiaanse kenmerken van de merlot druif te doen uitkomen. De druiven van de verschillende percelen worden apart gerijpt in Franse oude eik (9 maanden) om daarna te blenden. De wijn wordt gekenmerkt door smaken van rijp rood fruit zoals pruimen en donkere kersen.  Een aardse complexiteit en de uitgesproken mineraliteit maakt het geheel af.  Mooie, rijpe zuren en de elegante tannine structuur combineren tot een zeer fijne en elegante wijn.
  • In de GlenAllachie 12 years French Virgin Oak komt het beste vanuit de huisstijl van GlenAllachie samen met het beste van een experimentele finish op virgin oak vaten van Frans eik. Deze single malt whisky is onderdeel van de Virgin Oak Series, waarin whisky eerst gerijpt wordt op ex-bourbonvaten en vervolgens een narijping op nog niet eerder gebruikte vaten van een specifieke houtsoort ondergaat. Na een rijping van meer dan 10 jaar op ex-bourbonvaten is deze whisky 18 maanden voor het afvullen naar virgin oak vaten van Frans eik (Quercus Robur) overgeheveld. Dit hout is afkomstig uit de Haute-Garonne regio en het gebruik hiervan geeft de GlenAllachie French Virgin Oak delicate, subtiele en zelfs een beetje aardse smaakinvloeden mee. Toetsen van honing, toffee, mokka, sinaasappelzeste en kruiden ondersteunen elkaar in de neus. Rijke toetsen van honing komen in de mond samen met hints van toffee, butterscotch en rijke tonen van mokka. Met wat tijd in het glas ontwikkelt dit zich naar een mix van kaneel en grapefruit met hieromheen hints van aarde.
  • In Sprimont, zowat de toegangspoort tot de Ardennen, wordt Pastis Ardent met passie geproduceerd volgens de traditionele methode van de firma Noblesse, opgericht in 1882. De pastis is enkel en alleen gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en is bovendien BIO gecertificeerd. Deze verfrissende, unieke pastis bevalt niet enkel de liefhebber van deze aperitief met anijs, maar weet ook de niet-kenners te overtuigen met de verfrissende toets. Naast anijs en zoethout vindt men nog een tiental planten terug (alsem, engelwortel, koriander, kardemom,...) die zorgen voor een zoete, kruidige toets. Pastis Ardent mocht op het Internationaal Concours van Frankfurt in 2020 de Grand Gold medaille in ontvangst nemen. Deze bijzondere Belgische pastis kan puur geproefd worden om de verschillende smaken ten volle te ontdekken. U kunt Pastis Ardent uiteraard ook serveren met water om volop te genieten van de florale, kruidige aspecten van deze verfrissende drank. Een unieke pastis die u zeker moet ontdekken!
  • De Tullibardine Distillery staat trots in het dorpje Blackford, de toegangspoort tot The Highlands!  Al tientallen jaren produceert dit familiebedrijf handgemaakte Single Malt Scotch Whisky.  Keer op keer brengen ze fijne whisky van hoge kwaliteit. Tullibardine Burgundy Finish 228 is hier ook weer een voorbeeld van.  De kastanjebruine kleur van deze whisky is afkomstig van de tijd die hij doorbracht in een 228 liter houten vat waarop eerder Pinot Noir van Chassagne-Montrachet op lag. In de neus vinden we rode kersen en vanille met hints van chocolade. In de uiterst fijne afdronk vinden we rood fruit, chocolade en een zoete kruidigheid.
Ga naar de bovenkant