-
Niet op voorraadDuingin is een terroir product op basis van een masseraat rond de duindoornbes. Daar deze bessen in barre omstandigheden groeien trekken deze besjes een zeer unieke smaak van hun omgeving op zich. Deze gin heeft een heel zachte nadronk met mooie aardse toetsen en zoete accenten van de duindoornbes. Lavendel zorgt hier voor de florale toets. Vlaams product!
-
Voor deze Vlaamse Ginger Gin werden de botanicals, waaronder galanga,jeneverbes, koriander, kardamom en angelicawortel zorgvuldig geselecteerd. In deze krachtige gin ontdek je vooral de frisse toetsen van de galanga (gembersoort) en citroentijm. Voor de perfect serve neem je 5cl Ginger Gin en een flesje neutrale tonic.
-
Bij The Cotswolds Distillery gebruiken ze maar liefst 10x meer volume aan botanicals dan gebruikelijk. De reden is vrij simpel, smaak! Alleen op die manier bekom je de rijkste smaken en het unieke mondgevoel afkomstig van de grote hoeveelheid essentiële oliën. Bij de destillatie wordt grote aandacht besteed aan het verwijderen van de "kop" en de "staart" om zo een zo puur mogelijk eindresultaat te bekomen. Hierdoor kunnen ze merkelijk minder flessen uit 1 batch halen, maar het resultaat is wel fantastisch! Het hart van de distillatie rust vervolens 5 dagen zodat alle smaken perfect in elkaar kunnen blenden. Vlak voor het bottelen wordt enkel nog gedemineraliseerd water toegevoegd. Deze methode wordt ook wel de single-shop distillatie genoemd. Deze gin wordt ook niet koud gefilterd om de essentiële oliën te bewaren. Leuke bijwerking van het achterwege laten van de koude filtering is dat de gin na toevoeging van tonic of ijs lichtjes cloudy wordt. Gemaakt van: jeneverbessen uit Macedonië, koriander zaad uit Marokka, engelwortel uit Polen, lavendel uit Cotswold, laurierblaadjes uit Egypte, verse zeste van limoen en roze pompelmoes, kardemom zaad, zwarte peper. Elke gin liefhebber zal het erover eens zij, met Cotswolds Dry Gin haal je een topper van formaat in huis!
-
Gin gemaakt van de zoete en zongerijpte ClemenGold, de toonaangevende mandarijn van Zuid-Afrika. Een klassieke Cape Dry-stijl gin met subtiele hints van citrus. Negen plantaardige ingrediënten, met zongedroogde ClemenGold-schillen als grootste smaakmaker, worden gebruikt bij het distilleren van deze voortreffelijke gin in het hart van Kaapstad. Ideaal voor een heel verfrissende gin-tonic!
-
Anders dan alle andere. Dat was het uitgangspunt van Kevan, Bon, Neil en David toen ze Brockmans gin creeerden. Het viertal beschikte over specifieke technische bagage in de distillatie van spirits. Die brachten ze samen met als enige doel: het ontwikkelen van de gin die zo intens, subtiel en zacht is dat tonic overbodig wordt.
Brockmans is als geen andere gin. Het staat trots op zichzelf, los van de vele andere soorten gin vanwege het unieke recept van exquise plantaardige ingrediënten en het geduldige destillatieproces. De meer traditionele tonen van gin worden gecombineerd met een verfrissende invloed van citrus en aromatische wilde bramen en bosbessen. Dit zorgt voor een intens soepele gin-smaak die sensueel en gewaagd anders is.
-
Deze gin werd vier maal gedistilleerd uit de beste witte druiven en vervolgens doordrenkt met premium jeneverbessen en elementen van 33 inheemse botanische kruiden, duurzaam met de hand geoogst voor hun schors, wortels, bessen, bloemen, stengels, schillen of bladeren. De meeste van deze botanicals zijn lid van de fynbos-plantengroep waarvoor de regio wereldberoemd is. Diepe en heel intense aroma's van kruiden. Een gin om te koesteren!
-
HARBOUR is een Spaanse Gin van het bloemige-kruidachtige type volledig gedistilleerd met natuurlijke elementen.
De botanicals zijn met de hand geplukt in het natuurpark Ebro Delta, een natuurlijk en cultureel erfgoed.
Een uitstekende combinatie van de marine en inheemse plantenextracten uit het gebied: citroenschil, sinaasappelschil, zeevenkel (Crithmum maritimum), zeeraket (Cakile maritima), bonenkruid (Satureja obovata), zeekraal (Salicornia europaea), en gedemineraliseerd water uit de bronnen van Ports de Tortosa-Beseit, een natuurpark in Catalonië, Spanje.
Hints van citroen en balsamico, tijm, lavendel, pruimen en vers geplukte olijven, die je meenemen naar de omgeving en het landschap waar deze premium gin werd geboren. In de mond zorgt het voor frisheid en diepte, terwijl de alcohol volledig geïntegreerd en verfijnd is. Door zijn elegantie en complexiteit maak je er de beste gin-tonics mee!
-
Little G Rhum Vieux is een rum ‘typé agricole‘. Hij wordt gemaakt van het beste suikerrietsap, namelijk dat van de Franse Antillen. De rum heeft een kolomdistillatie ondergaan in België (Wave Distil in Dinant) en heeft vervolgens 4 jaar gerijpt in eiken vaten die ervoor porto en cognac bevat hebben. Dit resulteert in een rum met aromatische vanilletoets en een zeer lange afdronk.
-
Panda Gin is een Belgische bio gin op basis van natuurlijke smaken en zorgvuldig geselecteerde vruchten en kruiden, waaronder lychees en kersen! 100% biologisch en met 0% suiker!! Dit is trouwens ook de eerste gin ter wereld waar lychees in verwerkt worden. Zeer mooie balans tussen het fruitige van de lychees en kersen enerzijds en de krachtige smaak van de jeneverbessen anderzijds. Fris en fruitig!
-
De uitzonderlijke smaak van deze Fair Gin is afkomstig van de gemacereerde hoge kwaliteits jenverbessen enerzijds en de distillatie in een Stupfler ketel andezijds. De jeneverbessen zijn afkomstig van een natuurreservaat in Oezbekistan, Centraal Azië. Landbouw is daar de voornaamste bron van inkomsten voor een groot deel van de bevolking, maar veel landbouwers leven helaas onder de armoedegrens. Andere Fairtrade kruiden zoals kardemom en koriander werden gevonden in het dorpje Varganza in de Samarkand regio. Daar heeft de Dustkul Bogi cooperatieve 3 doestellingen: de productie verhogen, stimuleren van het sociale leven en een biologische productie methode uitbouwen. FAIR is een onafhankelijke Franse handelaar in spirits gebaseerd te Cognac, die fair trade, duurzame ontwikkeling en Frans vakmanschap weet te combineren. Deze filosofie bracht hen ertoe de hele wereld rond te reizen, op zoek naar de beste ingrediënten, teneinde uitzonderlijke en unieke spirits te creëren in zeer beperkte oplage. FAIR is de eerste spirit die zichzelf fair trade gecertificeerd mag noemen. Dit laatste is in essentie een strategie ter bestrijding van armoede, die aan de hand van transparante commerciële relaties de ondernemingszin van de producent wil stimuleren. Fair trade organisaties hebben als doel het grote publiek te sensibiliseren voor het huidige commerciële onevenwicht door eerlijke prijzen te hanteren. Verdere vereisten zijn een productieproces dat rekening houdt met het milieu, een gelijk loon voor man en vrouw, en de garantie op een gezonde en veilige werkplek voor de werknemer. Fair trade organisaties respecteren de conventie van de Verenigde Naties aangaande de rechten van het kind en de bijhorende wetten en sociale verplichtingen. Bij elke stap die een fair trade bedrijf zet, wordt rekening gehouden met het milieu, het sociaal en het economisch welzijn van de gemarginaliseerde kleine producent, zonder achter de rug van deze laatste extra munt te slaan uit dit samenwerkingsverband.
-
Xibal Gin - Guatemala XIBAL gin, geproduceerd door Industrias Licoras uit Guatemala, is een artisanaal gemaakte gin. Xibalhá is de naam van de Maya-onderwereld. Een immens koninkrijk bewaakt door alziende goden, gevuld met legendes en onschatbare schatten. Met meer dan 3000 jaar bloeiende geschiedenis zijn de Maya’s een mythisch volk dat in het zuiden van Mexico, Honduras, Belize – en Guatemala woonde, waar Xibal Gin is ontstaan. De cultuur van de Maya’s en vooral hun getallensysteem lag in zijn tijd ver voor op die van de Europeanen en is tot op de dag van vandaag verbaasd over wetenschappers. Hoe kon men toen al zulke geavanceerde berekeningen maken? Men stookt deze gin in een originele micro distilleerderij met klassieke, koperen alambiques. XIBAL komt in een opvallende zwarte matte fles. Men selecteert een zorgvuldige kruidenmix (oa laurier, kardemom, citroen, zwarte peper, sinaasappel, ..) wat een onwaarschijnlijke leuke en vooral zeer kwalitatieve gin oplevert. Ideaal met een zachte neutrale tonic en citrus.
-
Een passie voor ontdekking loopt door alle acht generaties van de stamboom van Whitley Neill. Het is dus misschien passend dat Frederick Neill en zijn nieuwe vrouw tijdens hun huwelijksreis op het prachtige Siciliaanse platteland opnieuw verliefd werden, dit keer op de levendige, pittige smaak van Siciliaanse bloedsinaasappelen. Met behulp van zijn verfijnde distillatietechnieken streefde Freddy ernaar een wodka-recept te creëren dat de herinneringen aan zijn Siciliaanse huwelijksreis zou oproepen. En het is dit recept dat heeft geleid tot de creatie van Whitley Neill Blood Orange Gin. Een handgemaakte Gin van uitzonderlijke kwaliteit, die barst van de dynamische citrussmaak van Siciliaanse bloedsinaasappelen in elke druppel, voor een zachte, knapperige smaak van de mediterrane zon.
Heldere, pittige aroma's zorgen voor een zuivere, citrus gin. Een uitbarsting van zoet fruit van Siciliaanse bloedsinaasappelen biedt een zachte, knapperige smaak van de mediterrane zon.
-
Xamayca is geen typfout, het is de Awarak benaming voor Jamaica en betekent "land van hout en water". De Awarak's leefden in Jamaica lang voor Colombus er in 1494 voet aan wal zette. Deze blend is afkomstig van de pot stills van Clarendon en Long Pond. Xamayca rijpte 3 jaar ter plaatse en nadien nog 1 jaar op ex-cognac vaten te Bonbonnet bij Maison Ferrand, eigenaar van Plantation Rum. De rum heeft geen toegevoegde suiker en is dus een droge rum die u zowel in cocktails als puur kunt degusteren. Plantation Xamayca is in de neus zeer complex, licht rokerig en vlezig met fruitige, herbale en zure toetsen. Verderop komt de vanille u tegemoet, bijna als in gebak, met gestoofde banaan, bitter schil van sinaasappel en rijpe ananas. In de mond droog, met een eerder floraal en fruitig profiel van rozenwater, peer, witte druif abrikoos en suikerappel. Daarna komen kokosmelk, balsem, piment en noten aan de beurt.
-
Kyrö Pink Gin is een traditioneel gemaakte kleine batch gin. Hij is doordrenkt met rode bosbessen, aardbeien en rabarber, kortom: het beste van de Finse bossen en tuinen. Een roze gin gemaakt om door iedereen evenveel van te genieten. Geen plakkerig zoet, wel super finessevol. Pink Gin krijgt de roze kleur van natuurlijke ingrediënten zoals aardbei en rabarber, en na verloop van tijd kan de kleur vervagen. Dit heeft geen invloed op de smaak of kwaliteit van Kyrö Pink Gin. Probeer Kyrö Pink Gin met frisdrank of tonic en veel ijs. Zeer zachte gin met fijne, elegante smaken van rode besssen en jeneverbes.