Webshop

  • Deze Sauvignon Blanc van Conradie Family Vineyards is een frisse, fruitige en levendige, droge witte wijn met in de neus hints van kruisbes, vijgenblad en asperges.  In de smaak een overvloed aan fruitige aroma's, licht en knapperig, pittig fruit en een frisse afdronk, evenals een evenwichtige zuurtegraad. Conradie Penhill Artisanal Wines is een boetiek wijnhuis aan de voet van het beroemde Langeberg-gebergte in de Nuy-vallei, gelegen tussen Worcester en Robertson in de Kaapse wijnlanden van Zuid-Afrika. Wijnmaker en eigenaar C.P. Conradie is een wijnmaker van de 5e generatie.  CP Conradie werd reeds twee maal verkozen tot Zuid-Afrikaans wijnmaker van het jaar.
  • Niet op voorraad
    Deze Pinotage van Conradie Family Vineyards heeft een donkere robijnrode kleur.  Gedurfd fruitig met vleugjes pruimen, goed geïntegreerde kruidigheid en ook een licht rokerige afdronk.  De wijn werd 12 maanden in kleine Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten gerijpt. Winnaar van Michelangelo Double Gold en andere prijzen in 2020.
    Conradie Penhill Artisanal Wines is een boetiek wijnhuis aan de voet van het beroemde Langeberg-gebergte in de Nuy-vallei, gelegen tussen Worcester en Robertson in de Kaapse wijnlanden van Zuid-Afrika. Wijnmaker en eigenaar C.P. Conradie is een wijnmaker van de 5e generatie.  CP Conradie werd reeds twee maal verkozen tot Zuid-Afrikaans wijnmaker van het jaar.
  • Clemengold

    43,20
    Gin gemaakt van de zoete en zongerijpte ClemenGold, de toonaangevende mandarijn van Zuid-Afrika.  Een klassieke Cape Dry-stijl gin met subtiele hints van citrus. Negen plantaardige ingrediënten, met zongedroogde ClemenGold-schillen als grootste smaakmaker, worden gebruikt bij het distilleren van deze voortreffelijke gin in het hart van Kaapstad.  Ideaal voor een heel verfrissende gin-tonic!
  • Niet op voorraad
    Nieuwste Dry Gin van Citadelle, gemaakt van maar liefst 22 botanicals! De geuren van citrusfruit en jeneverbessen zijn direct herkenbaar. Ook zal u meer bloemige geuren ontdekken, zoals die van viooltjes, en een lichte kruidige toets. De frisheid van de neus zet zich voort in het smakenpallet. Het fruitige karakter van meloen en mandarijnen valt direct op naast kruidige en bloemige tinten. Absolute topgin! Verkrijgbaar op bestelling.
  • Gemaakt van Cinsault en Grenache is Marius Rosé een expressieve en fruitige rosé wijn.  Deze wijn is heel mooi in balans: de rijpe zuren en veel fruit zorgen voor een rond gevoel in de mond. Perfect als aperitief of bij de barbecue!
  • Deze gin werd  vier maal gedistilleerd uit de beste witte druiven en vervolgens doordrenkt met premium jeneverbessen en elementen van 33 inheemse botanische kruiden, duurzaam met de hand geoogst voor hun schors, wortels, bessen, bloemen, stengels, schillen of bladeren. De meeste van deze botanicals zijn lid van de fynbos-plantengroep waarvoor de regio wereldberoemd is. Diepe en heel intense aroma's van kruiden.  Een gin om te koesteren!
  • Heldere licht roze kleur. Fijne aroma’s van frambozen en aardbeien in zowel de neus en de smaak, fruitige afdronk die speels blijft nazinderen op de tong.
  • Italie - Rose Licht zalm rose gekleurde wijn.  Fijne aroma’s van frambozen en aardbeien. Mooi evenwicht tussen fruit en zuren en mooie zuivere korte afdronk.
  • Een strogele wijn met groene tinten en delicate florale aroma’s met een citrustoets. Het is een frisse en mineraalrijke smaakervaring in een evenwichtige, volle structuur. Deze combinatie van Garganega en Chardonnay is afkomstig van Veneto en heeft er ook alle positieve kenmerken van. Veneto kent een zacht klimaat met natte winters. De druiven krijgen er de tijd om zich langzaam te ontwikkelen. Dat uit zich in wijnen met een zacht en subtiel karakter. Schitterend bij Italiaanse klassiekers zoals risotto en pasta met vis, schelpen en wit vlees. Ook bij Vlaamse en Franse gerechten met schelpdieren, asperges en vis is dit een uitstekende wijn.
  • Deze wijn heeft een robijnrode kleur. Kruidige toetsen en aroma’s van kersen, pruimencompote en gedroogde vijgen. Hij maakt een fluweelzachte indruk met zachte tannines en zorgt voor een erg soepele wijnbelevenis. Deze Neropasso komt tot stand door een eeuwenoud proces van appasimiento waarbij de druiven gedeeltelijk worden gedroogd op geventileerde zolderruimtes. Op die manier verliezen ze ongeveer 30% van hun vocht. Na de persing zorgt dit proces voor een grotere concentratie van smaken die bijdragen tot het typsiche karakter van deze wijn. Dit is een heel veelzijdige wijn die samengaat met een hele reeks pasta’s met groenten, vlees en kip. Maar ook bij een stoverij of bij Aziatische gerechten is dit een hele goede match. Bovendien is het de ultieme metgezel van kaasschotels. Eveneens verkrijgbaar in Magnum en 3 liter fles beiden in houten kist.
  • Brooklyn

    57,70
    Drie mannen, één ketel en slechts driehonderd flessen per productie. Deze gin uit Brooklyn, New York – op basis van twee botanicals – wordt volledig met de hand gemaakt via een ambachtelijk productieproces met lokale producten. De gin wordt gemaakt in Warwick Valley Winery & Distillery, de eerste officiële stokerij in New York sinds de Drooglegging, en is het eerste Brooklyn Distilling Company product in 100 jaar. Gemaakt van volgende botanicals: jeneverbes, citrusschil en koriander.  Deze fijne gin barst van de aroma’s en de smaak waarin de citrusvruchten de hoofdrol spelen, mooi omkaderd door enkele groene toetsen van kruiden.
  • Brockmans

    43,00
    Anders dan alle andere.  Dat was het uitgangspunt van Kevan, Bon, Neil en David toen ze Brockmans gin creeerden. Het viertal beschikte over specifieke technische bagage in de distillatie van spirits.  Die brachten ze samen met als enige doel: het ontwikkelen van de gin die zo intens, subtiel en zacht is dat tonic overbodig wordt.

    Brockmans is als geen andere gin. Het staat trots op zichzelf, los van de vele andere soorten gin vanwege het unieke recept van exquise plantaardige ingrediënten en het geduldige destillatieproces. De meer traditionele tonen van gin worden gecombineerd met een verfrissende invloed van citrus en aromatische wilde bramen en bosbessen. Dit zorgt voor een intens soepele gin-smaak die sensueel en gewaagd anders is.

  • Niet op voorraad
    Op de hellingen van de Groenberg en in de schaduw van de Limietbergen vind je in Wellington de wijngaarden van Bosman Family Vineyards. Al 8 generaties maakt de familie Bosman uitmuntende wijnen en daarmee zijn ze één van de oudste wijnboerderijen in Zuid-Afrika. De Bosman Generation 8 Shiraz is een granaatrode 100% Shiraz. Mooie neus met toetsen van pruimen, tabak, leder en specerijen. In de mond dezelfde impressies met nog aanwezige tannines. Kreeg lichte vatrijping op Franse eik ( 30% nieuwe vaten ).  Ideale passe-partout wijn. Vanaf 2009 is Bosman Family Vineyards in het bezit van het Fairtrade certificaat. Bovendien zijn de vele medewerkers mede-eigenaar van het Estate door middel van een uniek aandelenprogramma genaamd Black Economic Empowerment. Fairtrade = de garantie dat de arbeiders op de wijnplantages onder goede arbeidsomstandigheden werken, een eerlijk loon krijgen en dat er aandacht is voor het milieu. De wijnboeren krijgen een Fairtrade premie die bestemd is voor sociale ontwikkeling. De arbeiders bepalen gezamenlijk waarvoor deze Fairtrade premie wordt ingezet, bv voor onderwijs en gezondheidszorg.
  • Niet op voorraad
    Op de hellingen van de Groenberg en in de schaduw van de Limietbergen vind je in Wellington de wijngaarden van Bosman Family Vineyards. Al 8 generaties maakt de familie Bosman uitmuntende wijnen en daarmee zijn ze één van de oudste wijnboerderijen in Zuid-Afrika. Aangenaam fruitige maar droge witte wijn.  Aroma’s van citrusvruchten, perzik, ananas en peer. In de mond een mooi fruitig pallet met een lange zuivere afdronk.  Ideale passe-partout wijn. Vanaf 2009 is Bosman Family Vineyards in het bezit van het Fairtrade certificaat. Bovendien zijn de vele medewerkers mede-eigenaar van het Estate door middel van een uniek aandelenprogramma genaamd Black Economic Empowerment. Fairtrade = de garantie dat de arbeiders op de wijnplantages onder goede arbeidsomstandigheden werken, een eerlijk loon krijgen en dat er aandacht is voor het milieu. De wijnboeren krijgen een Fairtrade premie die bestemd is voor sociale ontwikkeling. De arbeiders bepalen gezamenlijk waarvoor deze Fairtrade premie wordt ingezet, bv voor onderwijs en gezondheidszorg.
  • Niet op voorraad
    Op de hellingen van de Groenberg en in de schaduw van de Limietbergen vind je in Wellington de wijngaarden van Bosman Family Vineyards. Al 8 generaties maakt de familie Bosman uitmuntende wijnen en daarmee zijn ze één van de oudste wijnboerderijen in Zuid-Afrika. De Bosman Generation 8 Rosé is een rose wijn met frisse zure en mooi vers fruit, vol in de mond. Smaken van wilde aardbeien, veenbessen en zelfs hints van perzik! Vanaf 2009 is Bosman Family Vineyards in het bezit van het Fairtrade certificaat. Bovendien zijn de vele medewerkers mede-eigenaar van het Estate door middel van een uniek aandelenprogramma genaamd Black Economic Empowerment. Fairtrade = de garantie dat de arbeiders op de wijnplantages onder goede arbeidsomstandigheden werken, een eerlijk loon krijgen en dat er aandacht is voor het milieu. De wijnboeren krijgen een Fairtrade premie die bestemd is voor sociale ontwikkeling. De arbeiders bepalen gezamenlijk waarvoor deze Fairtrade premie wordt ingezet, bv voor onderwijs en gezondheidszorg.
  • Deze witte wijn is de Estate Blend van het wijnhuis Bon Courage en is gemaakt van 67% Colombard en 33% Chardonnay. Men vindt een mix terug van verse fruitsmaken zoals perziken, peren en citroenen. De rijke karakters van deze wijn zitten niet alleen in de neus maar ook in de smaak. De Chardonnay is essentieel om de natuurlijke zuurtegraad van de Colombard te doorbreken. Het is een "zeer knappe" alledaagse wijn.
  • Een zeer diepe, rijke en elegante wijn met een overvloed aan zwart fruit zoals zwarte bessen, cassis en invloeden van noten.  De combinatie van stevige, mooi rijpe tannines en het geconcentreerde fruit maakt dat deze wijn ook wel wat bewaarkracht heeft.   Mooie combinatie met rood vlees.
  • Niet op voorraad
    De kleur van deze wijn is licht goudkleurig met een kleine groenachtige tint. De smaak van deze wijn is afgerond, heel zacht, fris en stuivend, met tonen van een witte peer, mango, tropisch fruit met een romige textuur en een zeer aangenaam frisse afdronk. De geur van de wijn wordt gedomineerd door tonen van tropisch fruit (ananas en passievrucht), peren, witte bloemen en kruisbessen.  Mooie Sauvignon Blanc!
  • Deze witte wijn komt van wijngaarden gelegen in Nuy Valley, Worcester.   In de neus vind men gedroogde perziken en een mooi versmolten vleugje eikenhout. In de mond fris en fruitig met de typische bloemige toetsen van de Viognier. Bela-Bela betekent “de pot die kookt” in Tswana. Het is een kleine stad in Limpopo, een provincie in Zuid-Afrika, tot 2002 gekend als “Warmbaths” in het Engels en “Warmbad” in Afrikaans, dankzij de geothermische bronnen.  De Bela-Bela wijnen worden gemaakt door C.P.Conradie, wijnmaker van de familiale Winery Conradie Penhill.  Hij werd reeds twee maal verkozen tot 'Beste wijnmaker van het jaar' in Zuid-Afrika.
  • Deze rosé wijn komt van wijngaarden gelegen in Nuy Valley, Worcester.   Deze wijn is een echt fruitbommetje: verse aardbeien en kersen springen bijna uit het glas.  Toetsen van rozen vervolledigen het smaakpallet.  De zon in je glas!! Bela-Bela betekent “de pot die kookt” in Tswana. Het is een kleine stad in Limpopo, een provincie in Zuid-Afrika, tot 2002 gekend als “Warmbaths” in het Engels en “Warmbad” in Afrikaans, dankzij de geothermische bronnen.  De Bela-Bela wijnen worden gemaakt door C.P.Conradie, wijnmaker van de familiale Winery Conradie Penhill.  Hij werd reeds twee maal verkozen tot 'Beste wijnmaker van het jaar' in Zuid-Afrika.
  • 70% Cabernet Sauvignon - 30% Pinotage Deze rode wijn komt van wijngaarden gelegen in Nuy Valley, Worcester.   In de neus vind men rijpe pruimen en kersen en wat eikenhout en chocolade. In de mond komen dezelfde aroma's terug.  Zeer zachte wijn met goed geïntegreerde tannines. Bela-Bela betekent “de pot die kookt” in Tswana. Het is een kleine stad in Limpopo, een provincie in Zuid-Afrika, tot 2002 gekend als “Warmbaths” in het Engels en “Warmbad” in Afrikaans, dankzij de geothermische bronnen.  De Bela-Bela wijnen worden gemaakt door C.P.Conradie, wijnmaker van de familiale Winery Conradie Penhill.  Hij werd reeds twee maal verkozen tot 'Beste wijnmaker van het jaar' in Zuid-Afrika.
  • BIOWIJN 100% Nero d'Avola uit Sicilië, Italië.  De wijngaarden van Baglio Gibellina ligging tussen de 300 à 600 meter hoogte. Volledig biologisch gemaakt. Een diepe, robijnrode wijn met violette tinten en een intens parfum van granaatappel met wilde bessen en aardbeien, een klein beetje kreupelhout ook. Hij is zacht van karakter met fluweelzachte tannines die evenwichtig in het geheel verweven zijn.
  • August 17th is een reeks whisky van Wave Distil.  De Wave Distil distilleerderij is gelegen in Sorinnes op de hoogten van Dinant in een oude boerderij. De plaats is landelijk en gemakkelijk te bereiken. De distilleerderij heeft een ruimte gewijd aan distillatie met een zwanenhalsachtige still, een productie- en bottelruimte, evenals een rijpingskelder en twee afwerkingskamers met meer dan honderd vaten. August 17th wordt zeer gewaardeerd om zijn karakter. Hij is erin geslaagd om zijn plaats te vinden tussen de bekende whisky’s. De amateurs waarderen de unieke en specifieke rokerige smaak.    Die subtiele rokerige noten zijn afkomstig van het droogproces.  Rijping gebeurde in oude vaten van Port en Cognac, wat de whisky dan weer rondheid en zachtheid geeft. Belgische makelij, een beetje atypisch, maar heerlijk product!  Bestaat in een 3Y, 5Y en 10Y oude versie.
  • August 17th is een reeks whisky van Wave Distil.  De Wave Distil distilleerderij is gelegen in Sorinnes op de hoogten van Dinant in een oude boerderij. De plaats is landelijk en gemakkelijk te bereiken. De distilleerderij heeft een ruimte gewijd aan distillatie met een zwanenhalsachtige still, een productie- en bottelruimte, evenals een rijpingskelder en twee afwerkingskamers met meer dan honderd vaten. August 17th wordt zeer gewaardeerd om zijn karakter. Hij is erin geslaagd om zijn plaats te vinden tussen de bekende whisky's. De amateurs waarderen de unieke en specifieke rokerige smaak.    Die subtiele rokerige noten zijn afkomstig van het droogproces.  Rijping gebeurde in oude vaten van Port en Cognac, wat de whisky dan weer rondheid en zachtheid geeft. Belgische makelij, een beetje atypisch, maar heerlijk product!  Bestaat in een 3Y, 5Y en 10Y oude versie.
  • Deze Strathmill 12 jaar oud 2011/2024 (51%, C# AM159) rijpte in een vers bourbonvat en had verder niets nodig om een ​​echt juweeltje te worden. Strathmill is eigenlijk een echte blenderwhisky (vooral voor J&B), en kwam zelden onder zijn eigen merk uit. Tegenwoordig produceert Strathmill zelfs geen whisky meer, maar gin.
    Uniek flesje dus!!
  • Niet op voorraad
    Arran Remnant Renegade Signature Series Edition 1 symboliseert het begin van een nieuwe whiskyserie van de Arran distilleerderij. Deze selectie is samengesteld uit vaten die door Distillery Manager Stewart Bowman zijn geselecteerd. Het gaat hierbij om een combinatie van ex-sherry hogsheads, ex-sherry butts en ex-bourbonvaten met uiteenlopende leeftijden. Sommige van de vaten zijn afkomstig uit de periode dat de Arran distilleerderij net enkele jaren actief was en de jongste distillaten komen uit 2017. Arran Remnant Renegade Tasting Notes Tonen van toffee appel, vanille, kaneel, oranjebloesem en steranijs komen samen in de geur. Verwacht een zijdezachte smaak met tonen van zoethout, menthol en honing.
  • De Signature Series van Arran is een reeks gelimiteerde expressies, speciaal geselecteerd door Distillery Manager Stewart Bowman en door hem gesigneerd als teken van goedkeuring. Voor de tweede botteling uit deze reeks van 4 kozen ze op het prachtige eiland aan de Westkust van Schotland voor een 11 jaar oude single malt. Het gaat om een geturfde whisky (42PPM) die eerst 5,5 jaar rijpte op ex-bourbonvaten. Vervolgens kreeg hij een lange tweede rijping van eveneens 5,5 jaar in kleinere quarter casks van 115 liter. Uiteraard is dze whisky niet koudgefilterd en werd er niets aan toegevoegd. Hij werd gebotteld aan een sterkte van 50% en kreeg de toepasselijke naam Barrel Bonfire. De fles is verpakt in een mooie en recycleerbare katoenen geschenkzak. OPGELET eens uitverkocht komt deze whisky nooit meer terug binnen!
  • Manu Vanneste creëerde, als bezieler van Double V, met deze versie een schitterende whisky!  In een voormalig marsala-wijnvat rijpte 8 jaar lang een Ardmore single malt-whisky. Dat leverde 273 flessen op 56% sterkte op.  Lichte turf.
  • Een klassieke champagne waar volgende druiven in gelijke verhouding verwerkt werden : Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. 30 maanden gerijpt op fles op de traditionele manier. Een lekkere, elegante en rijpe champagne met volle heerlijke parelende mondvulling.
  • De Crémant de bourgogne is een blend van Chardonnay, Pinot Noir, Aligoté en Gamay. Hij heeft een mooie complexiteit, mondvullend, structuur en evenwicht.  Deze Crémant de Bourgogne heeft een prachtige witte kleur met schitterende reflecties. In de neus vinden we mineraliteit. In de smaak noties van boter, brioche en wat floraliteit.
  • 95% Malbec - 5 % Torrontes Rosé wijn uit Calchaqui, Salta, Argentinië.  Gelegen in het hart van Cafayate woestijn. De wijngaarden liggen op 1700 meter hoogte.  Regio gekenmerkt door een rots/zanderig terroir. Droog klimaat met heel veel zon en felle koele nachten. Wat voor de druiven een uitdaging is.   Wijnen met heel veel fraicheur. Zeer frisse rosé wijn, met veel fruit en een kleine florale toets op het einde.  Aroma's van aardbeien en kersen en in de finish een beetje oranjebloesem.  Zeer fijne, smaakvolle rosé!  
  • De naam Alma Andina betekent letterlijk ‘De Ziel van de Andes’ Door te spelen met hoogteverschillen en de verschillende terroirs van de Andes, ontstaat een zeer verrassende range wijnen in een betaalbare prijsklasse, met een enorme bandbreedte in smaak. Van frisheid en primair fruit, zoals in de Torrontés, tot aan stoere, krachtige Shiraz of Malbec. Licht en verfrissend. Tropisch fruit en steenfruit met tonen van geroosterde amandelen. Lekker als aperitief, bij salades en bij Oosterse gerechten met milde 'spicy' kruiden.
Ga naar de bovenkant