-
Gin gemaakt van de zoete en zongerijpte ClemenGold, de toonaangevende mandarijn van Zuid-Afrika. Een klassieke Cape Dry-stijl gin met subtiele hints van citrus. Negen plantaardige ingrediënten, met zongedroogde ClemenGold-schillen als grootste smaakmaker, worden gebruikt bij het distilleren van deze voortreffelijke gin in het hart van Kaapstad. Ideaal voor een heel verfrissende gin-tonic!
-
Niet op voorraadDeze Pinotage van Conradie Family Vineyards heeft een donkere robijnrode kleur. Gedurfd fruitig met vleugjes pruimen, goed geïntegreerde kruidigheid en ook een licht rokerige afdronk. De wijn werd 12 maanden in kleine Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten gerijpt. Winnaar van Michelangelo Double Gold en andere prijzen in 2020.Conradie Penhill Artisanal Wines is een boetiek wijnhuis aan de voet van het beroemde Langeberg-gebergte in de Nuy-vallei, gelegen tussen Worcester en Robertson in de Kaapse wijnlanden van Zuid-Afrika. Wijnmaker en eigenaar C.P. Conradie is een wijnmaker van de 5e generatie. CP Conradie werd reeds twee maal verkozen tot Zuid-Afrikaans wijnmaker van het jaar.
-
Deze Sauvignon Blanc van Conradie Family Vineyards is een frisse, fruitige en levendige, droge witte wijn met in de neus hints van kruisbes, vijgenblad en asperges. In de smaak een overvloed aan fruitige aroma's, licht en knapperig, pittig fruit en een frisse afdronk, evenals een evenwichtige zuurtegraad. Conradie Penhill Artisanal Wines is een boetiek wijnhuis aan de voet van het beroemde Langeberg-gebergte in de Nuy-vallei, gelegen tussen Worcester en Robertson in de Kaapse wijnlanden van Zuid-Afrika. Wijnmaker en eigenaar C.P. Conradie is een wijnmaker van de 5e generatie. CP Conradie werd reeds twee maal verkozen tot Zuid-Afrikaans wijnmaker van het jaar.
-
80% Verdejo - 20% Sauvignon Blanc Een jonge, frisse witte wijn die een evenwicht vindt tussen frisse, tropische fruitigheid en lichte zuren. Ideale terraswijn!
-
Bij The Cotswolds Distillery gebruiken ze maar liefst 10x meer volume aan botanicals dan gebruikelijk. De reden is vrij simpel, smaak! Alleen op die manier bekom je de rijkste smaken en het unieke mondgevoel afkomstig van de grote hoeveelheid essentiële oliën. Bij de destillatie wordt grote aandacht besteed aan het verwijderen van de "kop" en de "staart" om zo een zo puur mogelijk eindresultaat te bekomen. Hierdoor kunnen ze merkelijk minder flessen uit 1 batch halen, maar het resultaat is wel fantastisch! Het hart van de distillatie rust vervolens 5 dagen zodat alle smaken perfect in elkaar kunnen blenden. Vlak voor het bottelen wordt enkel nog gedemineraliseerd water toegevoegd. Deze methode wordt ook wel de single-shop distillatie genoemd. Deze gin wordt ook niet koud gefilterd om de essentiële oliën te bewaren. Leuke bijwerking van het achterwege laten van de koude filtering is dat de gin na toevoeging van tonic of ijs lichtjes cloudy wordt. Gemaakt van: jeneverbessen uit Macedonië, koriander zaad uit Marokka, engelwortel uit Polen, lavendel uit Cotswold, laurierblaadjes uit Egypte, verse zeste van limoen en roze pompelmoes, kardemom zaad, zwarte peper. Elke gin liefhebber zal het erover eens zij, met Cotswolds Dry Gin haal je een topper van formaat in huis!
-
Hij is ontstaan op maandag, geboren uit een zot idee dat jaren had gerijpt. Niemand wist van wie het kwam. Dat wist alleen één man. Het was het Pittems Zotteke. Een zonderlinge volksfiguur die getooid in narrenpak en -kap de streek van Pittem ’s nachts onveilig maakt. Hem kwam het op een zondagnacht ter ore, aan de toog van gin bar Le Dimanche. Hij vond het gekkenwerk. Nu siert zijn masker elke fles. Zijn naam zit in de naam vervat. Hij heeft de gin geproefd. Als eerste van velen. Elke slok was zo uniek als de fles waaruit hij kwam. Het was op Zotte Maandag, zijn hoogdag. En wat hij proefde, was vloeibare waanzin. Heb je al ooit van de waanzin geproefd? Denk aan een bos dat wakker wordt en snuif het op. Je ruikt nu de geur van Crazy Monday. Het is hier dat de magie begint. Een leger elfjes richt een feest aan in je neus en danst de dans der zotheid in je mond. Ze strooien kwistig rond met citrus en met kruiden, en stoken vreugdevuren in je buik. En lap, daar gaan de vlinders aan het dansen. Dat allemaal, dat is de smaak van vloeibare waanzin. Het is zot. Crazy Monday gin is een Belgische gin, ontworpen door Yuri Demeyer uit Pittem (ook wel de Crazy Executive Officer genaamd) en wordt gepresenteerd in een stijlvolle witte fles. Mooie body, lekker pittig en fris en zeer aangenaam om zowel puur met ijs als in de mix met een fijne tonic. Stevige gin (48°) met een indrukwekkende neus van lavendel. In de smaak komen citrus en kruiden terug naast de lavendeltoets.
-
De smaken en geuren van een Marokkaanse souk komen tot leven met de uitzonderlijke Cabernet Sauvignon-vaten die voor deze innovatieve creatie worden gebruikt. Lichte rook met een vleugje aardbeien in balsamicoazijn, exotische kruiden, citrus en tropisch fruit. Cù Bòcan, dat de subtiliteiten van rook en perfect uitgebalanceerde zoetheid viert, is een experimentele Highland Single Malt die innovatieve afwerkingen verkent om whisky's vol intriges en verrassingen te creëren. Gemaakt met licht geturfde Schotse gerst.In de mond proeven we: Rond en fruitig: Rozenwater, aardbei en zwarte Vijgen en frisse pikante kruiden met tonen van citrus en tropisch fruit.
-
Tomatin Cù Bòcan Creation 5 is het 5e onderdeel van de Cu Bocan serie van de Tomatin distilleerderij. Bijzonder interessant aan deze single malt whisky is dat deze gefinisht is in 'Andean' oak vaten gemaakt van hout uit het Andesgebergte. Tomatin Cù Bòcan Creation number 5 is subtiel rokerig van karakter met hints van exotische kruiden, bloemen, houtskool en zelfs bananensplit.
-
Gedistilleerd in Loch Lomond Distillery in 2010 (3 mei 2010 om precies te zijn). Onder de naam Croftengea, die wordt gebruikt voor zijn geturfde uitdrukkingen, werd deze single malt gedurende 11 jaar en 1 maand gerijpt in een enkele ex bourbon hogshead (vat nummer 335) voordat hij werd gebotteld op 56,3% in een uitvoering van 279 flessen. Neus: Gerookte mout en verkoold eikenhout met vleugjes gepocheerde perzik en een druppel honing. Smaak: Peperachtig kruid met grasachtige turfrook, gekruide boomgaardvruchten met gebrande suiker en onderliggende sporen van vreugdevuur as. Afdronk: Toffee-appels en gebrande stroop vermengen zich met een vleugje zoutgehalte aan de kust.
-
Zuid-Afrika - Rosé Lichte perzikkleurige rosé uit Wellington met zachte tonen van framboos, aardbei en suikerspin. Zeer elegante en delicate roséwijn met een droge afdronk. Zeer mooie neus en in de afdronk mondvullend. Zeer lekker met sushi, paella of gegrilde kip en natuurlijk ook als aperitief !
-
Italie - Balsamico azijn Deze 10 jaar oude (drie steren) op houten vaten gerijpte balsamico is door zijn leeftijd zoet- zuur. Hij past perfect bij rijst, gekookte en geroosterde groenten, gekookte aardappelen, zalm, pizza, geroosterd of gegrild vlees, vis, caviar, kaas, fruit vanille ijs... Don Giovanni heeft een volledig gamma van authentieke Balsamico's. De stelregel is dat balsamico beter wordt met de jaren. Balsamico rust in houten vaten. Hierdoor doet de tijd zijn werk en door het hout heen treedt er verdamping op. Het volume wordt hierdoor kleiner in het vat. Na 2 jaar (een ster op de verpakking staat voor 2 jaar) wordt de Balsamico telkens in een kleiner houten vat overgeschonken. Hij wordt minder zuur en de vloeistof wordt meer stroop.
-
Deze uitstekende Crémant van het eveneens uitstekende huis Dopff & Irion uit Riquewihr is licht goudgeel met fijne en aanhoudende bubbels. De aroma’s, vooral van witte bloesem, wit fruit, appels, pêche en zelfs amandelen, zijn duidelijk aanwezig. In de mond een levendige, frisdroge en volle Crémant met een heel mooi evenwicht en een lange afdronk.
-
Niet op voorraadDuingin is een terroir product op basis van een masseraat rond de duindoornbes. Daar deze bessen in barre omstandigheden groeien trekken deze besjes een zeer unieke smaak van hun omgeving op zich. Deze gin heeft een heel zachte nadronk met mooie aardse toetsen en zoete accenten van de duindoornbes. Lavendel zorgt hier voor de florale toets. Vlaams product!
-
De uitzonderlijke smaak van deze Fair Gin is afkomstig van de gemacereerde hoge kwaliteits jenverbessen enerzijds en de distillatie in een Stupfler ketel andezijds. De jeneverbessen zijn afkomstig van een natuurreservaat in Oezbekistan, Centraal Azië. Landbouw is daar de voornaamste bron van inkomsten voor een groot deel van de bevolking, maar veel landbouwers leven helaas onder de armoedegrens. Andere Fairtrade kruiden zoals kardemom en koriander werden gevonden in het dorpje Varganza in de Samarkand regio. Daar heeft de Dustkul Bogi cooperatieve 3 doestellingen: de productie verhogen, stimuleren van het sociale leven en een biologische productie methode uitbouwen. FAIR is een onafhankelijke Franse handelaar in spirits gebaseerd te Cognac, die fair trade, duurzame ontwikkeling en Frans vakmanschap weet te combineren. Deze filosofie bracht hen ertoe de hele wereld rond te reizen, op zoek naar de beste ingrediënten, teneinde uitzonderlijke en unieke spirits te creëren in zeer beperkte oplage. FAIR is de eerste spirit die zichzelf fair trade gecertificeerd mag noemen. Dit laatste is in essentie een strategie ter bestrijding van armoede, die aan de hand van transparante commerciële relaties de ondernemingszin van de producent wil stimuleren. Fair trade organisaties hebben als doel het grote publiek te sensibiliseren voor het huidige commerciële onevenwicht door eerlijke prijzen te hanteren. Verdere vereisten zijn een productieproces dat rekening houdt met het milieu, een gelijk loon voor man en vrouw, en de garantie op een gezonde en veilige werkplek voor de werknemer. Fair trade organisaties respecteren de conventie van de Verenigde Naties aangaande de rechten van het kind en de bijhorende wetten en sociale verplichtingen. Bij elke stap die een fair trade bedrijf zet, wordt rekening gehouden met het milieu, het sociaal en het economisch welzijn van de gemarginaliseerde kleine producent, zonder achter de rug van deze laatste extra munt te slaan uit dit samenwerkingsverband.