-
Deze schuimwijn komt voort uit een selectie Glera druiven van de heuvels uit Treviso. Hier zijn druiven elegant zuur en de wijnen licht en fris van karakter. Zo ook deze aangename Prosecco, bereid volgens de Charmat methode. In de geur acaciabloemen met een goede en fijne intensiteit, fris fruitig en elegant met een vleugje perzik en gele appel. Zacht van smaak met karakter en prettig droog. Stralend strogeel van kleur vol fijne belletjes.
-
Afkomstig uit Veneto in Italië, waar sinds de 18de eeuw de wijngaarden in het gebied van de rivier de Piave liggen. Een mooie droge mousserende wijn op basis van 60% Pinot Blanc en 40% Chardonnay. Een heerlijk bouquet van rijp fruit en bijzonder fris. Zeer fijne bubbels in het glas en even fijne smaak in de mond!
-
Xamayca is geen typfout, het is de Awarak benaming voor Jamaica en betekent "land van hout en water". De Awarak's leefden in Jamaica lang voor Colombus er in 1494 voet aan wal zette. Deze blend is afkomstig van de pot stills van Clarendon en Long Pond. Xamayca rijpte 3 jaar ter plaatse en nadien nog 1 jaar op ex-cognac vaten te Bonbonnet bij Maison Ferrand, eigenaar van Plantation Rum. De rum heeft geen toegevoegde suiker en is dus een droge rum die u zowel in cocktails als puur kunt degusteren. Plantation Xamayca is in de neus zeer complex, licht rokerig en vlezig met fruitige, herbale en zure toetsen. Verderop komt de vanille u tegemoet, bijna als in gebak, met gestoofde banaan, bitter schil van sinaasappel en rijpe ananas. In de mond droog, met een eerder floraal en fruitig profiel van rozenwater, peer, witte druif abrikoos en suikerappel. Daarna komen kokosmelk, balsem, piment en noten aan de beurt.
-
Niet op voorraadProducteurs Plaimont is de locomotief van de Sud-Ouest en een van de meest innovatieve wijnbedrijven van heel Frankrijk. Met 1000 aangesloten vignerons, circa 5.250 hectare wijngaard en een productie van ongeveer 385.000 hectoliter is Producteurs Plaimont de grootste speler in de Sud-Ouest. Een sympathieke, droge Zuid-Franse rosé. Sprankelend lichtroze van kleur. Een intense en verleidelijke geur van klein rood fruit, zoals bessen, frambozen en aardbei. De smaak is levendig en fris, mondvullend en de wijn heeft een goede structuur. Dit is een ideale rosé voor op het terras, in een hangmat of bij de borrel. Ook is het een uitstekende begeleider van een lichte lunch. Bij een salade, zeevruchten of een verse sandwich. Hij kan ook best wat pittigs hebben.
-
Penderyn Rich Oak is een Welshe single malt whisky die z'n rijpingsduur doorbrengt op ex-bourbonvaten met daaropvolgend een narijping op ex-wijnvaten. Penderyn heeft al eerder een Rich Oak whisky op de markt gebracht, eerst als limited edition uitgave op 50% alcohol en later nog eens een single cask. Nu is gekozen om een toegankelijkere variant met een vergelijkbaar karakter uit te brengen die tevens tot het kernassortiment van het merk behoort. Penderyn Rich Oak doet in de neus denken aan een mix van pure chocolade, fudge, kaneel en kruiden met op de achtergrond hints van appel, banaan, mango en guave. Rijk en complex van smaak. Romige hints van vanille, eik en kaneel met een vleugje noten dat dit verder verrijkt. De afdronk is romig met hints van vanille.
-
In het glas heeft deze rosé de typische lichtroze kleur zoals vele rosé wijnen uit Zuid-Frankrijk en de Provence. In de neus is de wijn levendig en expressief met tonen van rood fruit, zoals frambozen, een vleugje aardbei en wat perzik. Ook in de mond komt de levendigheid terug maar ook de goede balans tussen het fruit en de zuren. Heerlijk fris en mooi fruitig, kortom een rosé om van te genieten. Paul Mas noemt deze wijn zelf : DE zomerwijn van het jaar !
-
In Sprimont, zowat de toegangspoort tot de Ardennen, wordt Pastis Ardent met passie geproduceerd volgens de traditionele methode van de firma Noblesse, opgericht in 1882. De pastis is enkel en alleen gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en is bovendien BIO gecertificeerd. Deze verfrissende, unieke pastis bevalt niet enkel de liefhebber van deze aperitief met anijs, maar weet ook de niet-kenners te overtuigen met de verfrissende toets. Naast anijs en zoethout vindt men nog een tiental planten terug (alsem, engelwortel, koriander, kardemom,...) die zorgen voor een zoete, kruidige toets. Pastis Ardent mocht op het Internationaal Concours van Frankfurt in 2020 de Grand Gold medaille in ontvangst nemen. Deze bijzondere Belgische pastis kan puur geproefd worden om de verschillende smaken ten volle te ontdekken. U kunt Pastis Ardent uiteraard ook serveren met water om volop te genieten van de florale, kruidige aspecten van deze verfrissende drank. Een unieke pastis die u zeker moet ontdekken!
-
Panda Gin is een Belgische bio gin op basis van natuurlijke smaken en zorgvuldig geselecteerde vruchten en kruiden, waaronder lychees en kersen! 100% biologisch en met 0% suiker!! Dit is trouwens ook de eerste gin ter wereld waar lychees in verwerkt worden. Zeer mooie balans tussen het fruitige van de lychees en kersen enerzijds en de krachtige smaak van de jeneverbessen anderzijds. Fris en fruitig!
-
Met deze Oxygin bouwt Frederik van Duüren van uit Oostduinkerke gestaag verder aan zijn lijn van ondertussen al 4 uitzonderlijke gins die in Outrijve worden gedistilleerd. Na zijn Duingin, Ginius en Ginger zorgt hij deze keer voor een duidelijke maar subtiele Oosterse toets met relatief weinig botanicals. Van de tien ingrediënten zorgen sencha thee en bamboe voor een frisse, vegetale toets met een licht bittere basis, terwijl citroengras de topnoten levert. Het eerder ongewone gebruik van sumak, een fris-zuur smakend steenbesje uit het Midden-Oosten en Azië dat wordt vermalen, voegt wat kruidigheid toe aan een complexiteit die door rabarber wordt gedragen. Dit alles zorgt voor een frisse en vlot drinkende gin die in combinatie met een neutrale tonic zuurstof geeft aan een jachtig leven.
-
Karamel, perziken en citrustoetsen in de neus gevolgd door een volle smaak van gedroogd fruit, kruiden, rozijnen en een subtiele nootachtige smaak. De afdronk is lang en verwarmd met een aanhoudende zoetheid.Alle Cape Brandy van VSOP-kwaliteit moet minimaal 5 jaar in eikenhouten vaten worden gerijpt. De brandewijn die in Oude Molen VSOP wordt gebruikt, is vaak ouder, waardoor het een uitzonderlijk voorbeeld is van de VSOP-sortering.Het Franse Cognac-equivalent voor VSOP is minimaal 3 jaar.Koperen distillatie kolommen produceren de rijkste en meest smaakvolle Cape Brandy door zorgvuldige dubbele destillatie.Wanneer eikenhouten vaten iets langer worden geroosterd, worden meer van de natuurlijke suikers uit het hout naar boven gehaald en gecarameliseerd. Het zijn deze suikers, die gedurende vele jaren door de Brandy worden opgenomen, die deze VSOP zijn subtiele karamelzoetheid geven.Het maken van brandewijn in Zuid-Afrika heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1672, toen de allereerste Kaapse wijn aan boord van een Nederlands schip werd gedistilleerd tot Kaapse Brandy. De productiemethoden zijn sindsdien geëvolueerd de eb en vloed van koloniale bezoekers, waarvan de bekendste Renier "René" Van Eibergen Santhagens is, die in 1909 begon met stoken in Oude Molen.
-
In de neus vinden we sherryhout en walnoot aangevuld met subtiele hints van abrikoos, vanille en tropisch fruit. De smaak is vol en fruitig, met boventonen van kruiden en noten. De afdronk is zacht, karaktervol en langdurig.Alle Cape Brandy van VS-kwaliteit moet minimaal 3 jaar in eikenhouten vaten worden gerijpt. De brandewijn die in Oude Molen VS wordt gebruikt, is vaak ouder dan dit, waardoor het een uitzonderlijk voorbeeld is van de VS-sortering.Het Franse Cognac-equivalent voor VS is 2 jaar.Het maken van Cape Brandy in Zuid-Afrika heeft een rijke en kleurrijke geschiedenis, die teruggaat tot 1672, toen de allereerste Kaapse wijn aan boord van een Nederlands schip werd gedistilleerd tot Kaapse Brandy.De productiemethoden zijn sindsdien geëvolueerd met de eb en vloed van koloniale bezoekers, waarvan de bekendste Renier "René" Van Eibergen Santhagens is, die in 1909 Cape Brandy begon te maken in de Oude Molen Distilleerderij.Het woord Brandy is afgeleid van het oude Nederlandse "Brandewijn", wat verbrande wijn betekent - een verwijzing naar de distillatie en rijping ervan in verkoolde eikenhouten vaten.
-
Zuid-Afrika koestert sinds zijn eigen bijzondere druif, de Pinotage. In de loop der jaren is het wijnmaken in Zuid-Afrika geperfectioneerd en zijn de Pinotage wijnen eleganter geworden en soepeler, zodat ze door veel wijnliefhebbers worden gewaardeerd. Er is ook meer fruit in gekomen, met geuren die vaak doen denken aan frambozen, maar ook meer exotische vruchten, zoals banaan. Toch is, ondanks alle moderne techniek, het maken van een rosé van Pinotage geen gemakkelijke opgave. Het leuke is natuurlijk als de eigenschappen van de Pinotage toch ook herkenbaar blijven, zoals in deze smaakvolle rosé, die mooi zacht is, met goed fruit, kersen, een aangename frisheid, mild, niet beendroog en ook wat banaan. Een heel aangenaam glas rosé. Heel lekker bij kip, Aziatische keuken of voor op het terras.
-
Licht strogele wijn met veel passievrucht en gele en groene appel in de neus. De lichte houttoets geeft fijne biscuit in de mond met een frisse, minerale, lange afdronk. 35% houtgelagerd gedurende 8 maanden.
-
Deze Chardonnay heeft een mooie neus van rijp citrus- en tropisch fruit en vanilletonen. In de mond is de wijn medium vol tot vol, met fraaie tonen van geel fruit en eindigend met heerlijke zuren waardoor de wijn helemaal in balans komt en de smaak lang aanhoudt in de mond. Dorstlessend en culinair tegelijk dus een wijn voor elk moment!
-
De wijn heeft een brilliant geel groene kleur. Deze Sauvignon Blanc heeft een uitgesproken neus van groene vijgen, groene pepers en vers gesneden gras. De wijn is mondvullend en zacht, heeft mooie zuren en de aroma's komen terug in de smaak, gevolgd door een halflange afdronk. Frisse wijn, heel lekker als aperitief, bij salades en lichte visgerechten.