Webshop

  • Clemengold

    43,20
    Gin gemaakt van de zoete en zongerijpte ClemenGold, de toonaangevende mandarijn van Zuid-Afrika.  Een klassieke Cape Dry-stijl gin met subtiele hints van citrus. Negen plantaardige ingrediënten, met zongedroogde ClemenGold-schillen als grootste smaakmaker, worden gebruikt bij het distilleren van deze voortreffelijke gin in het hart van Kaapstad.  Ideaal voor een heel verfrissende gin-tonic!
  • Niet op voorraad
    Deze Pinotage van Conradie Family Vineyards heeft een donkere robijnrode kleur.  Gedurfd fruitig met vleugjes pruimen, goed geïntegreerde kruidigheid en ook een licht rokerige afdronk.  De wijn werd 12 maanden in kleine Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten gerijpt. Winnaar van Michelangelo Double Gold en andere prijzen in 2020.
    Conradie Penhill Artisanal Wines is een boetiek wijnhuis aan de voet van het beroemde Langeberg-gebergte in de Nuy-vallei, gelegen tussen Worcester en Robertson in de Kaapse wijnlanden van Zuid-Afrika. Wijnmaker en eigenaar C.P. Conradie is een wijnmaker van de 5e generatie.  CP Conradie werd reeds twee maal verkozen tot Zuid-Afrikaans wijnmaker van het jaar.
  • Deze Sauvignon Blanc van Conradie Family Vineyards is een frisse, fruitige en levendige, droge witte wijn met in de neus hints van kruisbes, vijgenblad en asperges.  In de smaak een overvloed aan fruitige aroma's, licht en knapperig, pittig fruit en een frisse afdronk, evenals een evenwichtige zuurtegraad. Conradie Penhill Artisanal Wines is een boetiek wijnhuis aan de voet van het beroemde Langeberg-gebergte in de Nuy-vallei, gelegen tussen Worcester en Robertson in de Kaapse wijnlanden van Zuid-Afrika. Wijnmaker en eigenaar C.P. Conradie is een wijnmaker van de 5e generatie.  CP Conradie werd reeds twee maal verkozen tot Zuid-Afrikaans wijnmaker van het jaar.
  • 80% Verdejo - 20% Sauvignon Blanc Een jonge, frisse witte wijn die een evenwicht vindt tussen frisse, tropische fruitigheid en lichte zuren. Ideale terraswijn!
  • Bij The Cotswolds Distillery gebruiken ze maar liefst 10x meer volume aan botanicals dan gebruikelijk.  De reden is vrij simpel, smaak! Alleen op die manier bekom je de rijkste smaken en het unieke mondgevoel afkomstig van de grote hoeveelheid essentiële oliën. Bij de destillatie wordt grote aandacht besteed aan het verwijderen van de "kop" en de "staart" om zo een zo puur mogelijk eindresultaat te bekomen.  Hierdoor kunnen ze merkelijk minder flessen uit 1 batch halen, maar het resultaat is wel fantastisch!  Het hart van de distillatie rust vervolens 5 dagen zodat alle smaken perfect in elkaar kunnen blenden. Vlak voor het bottelen wordt enkel nog gedemineraliseerd water toegevoegd.  Deze methode wordt ook wel de single-shop distillatie genoemd.  Deze gin wordt ook niet koud gefilterd om de essentiële oliën te bewaren.  Leuke bijwerking van het achterwege laten van de koude filtering is dat de gin na toevoeging van tonic of ijs lichtjes cloudy wordt. Gemaakt van: jeneverbessen uit Macedonië, koriander zaad uit Marokka, engelwortel uit Polen, lavendel uit Cotswold, laurierblaadjes uit Egypte, verse zeste van limoen en roze pompelmoes, kardemom zaad, zwarte peper. Elke gin liefhebber zal het erover eens zij, met Cotswolds Dry Gin haal je een topper van formaat in huis!
  • Hij is ontstaan op maandag, geboren uit een zot idee dat jaren had gerijpt. Niemand wist van wie het kwam. Dat wist alleen één man. Het was het Pittems Zotteke. Een zonderlinge volksfiguur die getooid in narrenpak en -kap de streek van Pittem ’s nachts onveilig maakt. Hem kwam het op een zondagnacht ter ore, aan de toog van gin bar Le Dimanche. Hij vond het gekkenwerk. Nu siert zijn masker elke fles. Zijn naam zit in de naam vervat. Hij heeft de gin geproefd. Als eerste van velen. Elke slok was zo uniek als de fles waaruit hij kwam. Het was op Zotte Maandag, zijn hoogdag. En wat hij proefde, was vloeibare waanzin. Heb je al ooit van de waanzin geproefd? Denk aan een bos dat wakker wordt en snuif het op. Je ruikt nu de geur van Crazy Monday. Het is hier dat de magie begint. Een leger elfjes richt een feest aan in je neus en danst de dans der zotheid in je mond. Ze strooien kwistig rond met citrus en met kruiden, en stoken vreugdevuren in je buik. En lap, daar gaan de vlinders aan het dansen. Dat allemaal, dat is de smaak van vloeibare waanzin. Het is zot. Crazy Monday gin is een Belgische gin, ontworpen door Yuri Demeyer uit Pittem (ook wel de Crazy Executive Officer genaamd) en wordt gepresenteerd in een stijlvolle witte fles. Mooie body, lekker pittig en fris en zeer aangenaam om zowel puur met ijs als in de mix met een fijne tonic. Stevige gin (48°) met een indrukwekkende neus van lavendel.  In de smaak komen citrus en kruiden terug naast de lavendeltoets.
  • De smaken en geuren van een Marokkaanse souk komen tot leven met de uitzonderlijke Cabernet Sauvignon-vaten die voor deze innovatieve creatie worden gebruikt. Lichte rook met een vleugje aardbeien in balsamicoazijn, exotische kruiden, citrus en tropisch fruit. Cù Bòcan, dat de subtiliteiten van rook en perfect uitgebalanceerde zoetheid viert, is een experimentele Highland Single Malt die innovatieve afwerkingen verkent om whisky's vol intriges en verrassingen te creëren. Gemaakt met licht geturfde Schotse gerst.
    In de mond proeven we: Rond en fruitig: Rozenwater, aardbei en zwarte Vijgen en frisse pikante kruiden met tonen van citrus en tropisch fruit.
  • Tomatin Cù Bòcan Creation 5 is het 5e onderdeel van de Cu Bocan serie van de Tomatin distilleerderij. Bijzonder interessant aan deze single malt whisky is dat deze gefinisht is in 'Andean' oak vaten gemaakt van hout uit het Andesgebergte. Tomatin Cù Bòcan Creation number 5 is subtiel rokerig van karakter met hints van exotische kruiden, bloemen, houtskool en zelfs bananensplit.
  • Gedistilleerd in Loch Lomond Distillery in 2010 (3 mei 2010 om precies te zijn). Onder de naam Croftengea, die wordt gebruikt voor zijn geturfde uitdrukkingen, werd deze single malt gedurende 11 jaar en 1 maand gerijpt in een enkele ex bourbon hogshead (vat nummer 335) voordat hij werd gebotteld op 56,3% in een uitvoering van 279 flessen. Neus: Gerookte mout en verkoold eikenhout met vleugjes gepocheerde perzik en een druppel honing. Smaak: Peperachtig kruid met grasachtige turfrook, gekruide boomgaardvruchten met gebrande suiker en onderliggende sporen van vreugdevuur as. Afdronk: Toffee-appels en gebrande stroop vermengen zich met een vleugje zoutgehalte aan de kust.
  • Zuid-Afrika - Rosé Lichte perzikkleurige rosé uit Wellington met zachte tonen van framboos, aardbei en suikerspin.  Zeer elegante en delicate  roséwijn met een droge afdronk.  Zeer mooie neus en in de afdronk mondvullend.  Zeer lekker met sushi, paella of gegrilde kip en natuurlijk ook als aperitief !  
  • Italie - Balsamico azijn Deze 10 jaar oude (drie steren) op houten vaten gerijpte balsamico is door zijn leeftijd zoet- zuur. Hij past perfect bij rijst, gekookte en geroosterde groenten, gekookte aardappelen, zalm, pizza, geroosterd of gegrild vlees, vis, caviar, kaas, fruit vanille ijs... Don Giovanni heeft een volledig gamma van authentieke Balsamico's. De stelregel is dat balsamico beter wordt met de jaren. Balsamico rust in houten vaten. Hierdoor doet de tijd zijn werk en door het hout heen treedt er verdamping op. Het volume wordt hierdoor kleiner in het vat. Na 2 jaar (een ster op de verpakking staat voor 2 jaar) wordt de Balsamico telkens in een kleiner houten vat overgeschonken. Hij wordt minder zuur en de vloeistof wordt meer stroop.
  • Deze uitstekende Crémant van het eveneens uitstekende huis Dopff & Irion uit Riquewihr is licht goudgeel met fijne en aanhoudende bubbels. De aroma’s, vooral van witte bloesem, wit fruit, appels, pêche en zelfs amandelen, zijn duidelijk aanwezig. In de mond een levendige, frisdroge en volle Crémant met een heel mooi evenwicht en een lange afdronk.
  • Niet op voorraad

    Duingin

    44,95
    Duingin is een terroir product op basis van een masseraat rond de duindoornbes. Daar deze bessen in barre omstandigheden groeien trekken deze besjes  een zeer unieke smaak van hun omgeving op zich. Deze gin heeft een heel zachte nadronk met mooie aardse toetsen en zoete accenten van de duindoornbes. Lavendel zorgt hier voor de florale toets. Vlaams product!
  • De uitzonderlijke smaak van deze Fair Gin is afkomstig van de gemacereerde hoge kwaliteits jenverbessen enerzijds en de distillatie in een Stupfler ketel andezijds. De jeneverbessen zijn afkomstig van een natuurreservaat in Oezbekistan, Centraal Azië.  Landbouw is daar de voornaamste bron van inkomsten voor een groot deel van de bevolking, maar veel landbouwers leven helaas onder de armoedegrens. Andere Fairtrade kruiden zoals kardemom en koriander werden gevonden in het dorpje Varganza in de Samarkand regio.  Daar heeft de Dustkul Bogi cooperatieve 3 doestellingen: de productie verhogen, stimuleren van het sociale leven en een biologische productie methode uitbouwen. FAIR is een onafhankelijke Franse handelaar in spirits gebaseerd te Cognac, die fair trade, duurzame ontwikkeling en Frans vakmanschap weet te combineren.  Deze filosofie bracht hen ertoe de hele wereld rond te reizen, op zoek naar de beste ingrediënten, teneinde uitzonderlijke en unieke spirits te creëren in zeer beperkte oplage. FAIR is de eerste spirit die zichzelf fair trade gecertificeerd mag noemen. Dit laatste is in essentie een strategie ter bestrijding van armoede, die aan de hand van transparante commerciële relaties de ondernemingszin van de producent wil stimuleren. Fair trade organisaties hebben als doel het grote publiek te sensibiliseren voor het huidige commerciële onevenwicht door eerlijke prijzen te hanteren. Verdere vereisten zijn een productieproces dat rekening houdt met het milieu, een gelijk loon voor man en vrouw, en de garantie op een gezonde en veilige werkplek voor de werknemer. Fair trade organisaties respecteren de conventie van de Verenigde Naties aangaande de rechten van het kind en de bijhorende wetten en sociale verplichtingen. Bij elke stap die een fair trade bedrijf zet, wordt rekening gehouden met het milieu, het sociaal en het economisch welzijn van de gemarginaliseerde kleine producent, zonder achter de rug van deze laatste extra munt te slaan uit dit samenwerkingsverband.
  • Floating Dutchman wilde een originele Zuid-Afrikaanse rum maken met de beste lokale ingrediënten. Ontstaan in Kaapstad in 2016, duurde het 3 jaar om het proces te perfectioneren. Van het perfectioneren van de fermentatiemix tot het selecteren van de distillatiemethode groeide de ambitie om een authentieke drinkervaring te creëren die de regio zou verdedigen. Door een combinatie van traditionele en moderne methoden waren ze in staat om een werkelijk unieke Zuid-Afrikaanse ervaring te creëren. Gedestilleerd uit gefermenteerde melasse, gerijpt in Franse eikenhouten vaten, meesterlijk gemengd voor een ongeëvenaarde afdronk. Een bloemig boeket met hints van vanille, kruiden en eikenhout. Zachte chocolade- en karameltonen in de mond zorgen voor een lichte, hartige melasse-afdronk.
  • Floating Dutchman wilde een originele Zuid-Afrikaanse rum maken met de beste lokale ingrediënten. Ontstaan in Kaapstad in 2016, duurde het 3 jaar om het proces te perfectioneren. Van het perfectioneren van de fermentatiemix tot het selecteren van de distillatiemethode groeide de ambitie om een authentieke drinkervaring te creëren die de regio zou verdedigen. Door een combinatie van traditionele en moderne methoden waren ze in staat om een werkelijk unieke Zuid-Afrikaanse ervaring te creëren. Gemaakt van de basis van de premium rum van Floating Dutchman. Doordrenkt met een kenmerkende mix van kruiden en Kaapse botanische producten. Kruidige zoete citrustonen in de smaak gecombineerd met gekarameliseerde ananas, mango en kaneel. Verpakt in een zachte caramel finish.
  • Floating Dutchman wilde een originele Zuid-Afrikaanse rum maken met de beste lokale ingrediënten. Ontstaan in Kaapstad in 2016, duurde het 3 jaar om het proces te perfectioneren. Van het perfectioneren van de fermentatiemix tot het selecteren van de distillatiemethode groeide de ambitie om een authentieke drinkervaring te creëren die de regio zou verdedigen. Door een combinatie van traditionele en moderne methoden waren ze in staat om een werkelijk unieke Zuid-Afrikaanse ervaring te creëren. Meesterlijk afgewerkt met kolom-gedestilleerde, gefermenteerde stroopmelasse om een premium heldere drank te creëren. Zomerfruit en karameltonen maken plaats voor een smaak van zwarte bessen. Een gladde, scherpe afdronk maakt de ervaring compleet. Ideale basis voor mojito !
  • Gemblue Gin

    49,90
    Een premium gin uit België (Wave Distil in Dinant) en bovendien 4-voudige medaillewinnaar. Hij is dubbel gedistilleerd en gemaakt van slechts 3 ingrediënten: jeneverbessen, limoenschil en komkommer. De jeneverbes vormt de basis van de gin. De limoen is toegevoegd voor zijn pittige kant en de komkommer brengt de citroen weer in evenwicht dankzij zijn frisheid. Het resultaat is een unieke, smaakvolle en zeer aromatische gin!    
  • Gemblue Gin Hoppy (Wave Distil uit Dinant) is ontstaan uit het idee om de belgische Gemblue Gin samen te brengen met een lokaal bier dat bij onze filosofie aansluit. Een bierbrouwsel werd gedistilleerd en vervolgens vakkundig gemengd met de Gemblue Gin, wat resulteerde in een subtiele mix van een mout spirit en Gemblue Gin.  Het resultaat is een gin met een fruitige, kruidige en hoppige smaak.  Kan puur gedronken worden met een ijsblokje of in coctails (bv gin en tonic)

  • Ginger Gin

    44,95
    Voor deze Vlaamse Ginger Gin werden de botanicals, waaronder galanga,jeneverbes, koriander, kardamom en angelicawortel zorgvuldig geselecteerd. In deze krachtige gin ontdek je vooral de frisse toetsen van de galanga (gembersoort) en citroentijm. Voor de perfect serve neem je 5cl Ginger Gin en een flesje neutrale tonic.
  • Ginius

    44,95
    Ginius dient als ode aan onze brute Noordzee. Dit is de eerste London dry uit het gamma waarbij men kiest om een een pittige gin te maken die rijkelijk het ganse pallet toucheert. Laurier zorgt hier voor een unieke kruidigheid in samenspel met de frisse citrus van roze pompelmoes, zwarte peper, kardemom en lavendel. De Ginius bouwde de laatste jaren een sterke reputatie op bij de internationale concours en behoorde anno 2016 tot de top 8 London dry’s van de wereld. Vlaams product!
  • Niet op voorraad

    Introductie van de nieuwe Icons of Campbeltown-serie: een viering van de Campbeltown-gemeenschap die ervoor zorgde dat Glen Scotia door de geschiedenis heen de overhand had. Geïnspireerd door het Campbeltown Market Cross– een historische gemeenschapsontmoetingsplaats voor vieringen en verhalen, met een reeks heiligen en beesten uitgehouwen in het stenen gezicht – herinnert elke release aan een verhaal over de lokale gemeenschapszin. Glen Scotia werkt samen met de gevierde kunstenaar Joel Holtzman (Lucasfilm, Marvel, Disney, Macmillan) om elk van de iconen tot leven te brengen.

    In Release 1 herinneren we ons onder het genot van een subtiele maritieme dram de gemeenschapswaarneming van een zeemeermin op onze plaatselijke kust. Om hulde te brengen aan deze speciale gebeurtenis, hebben we een even speciale Palo Cortado sherryvat afwerking geselecteerd als aanvulling op deze ongeturfde kust- en zoute vatsterkte.

  • In de GlenAllachie 12 years French Virgin Oak komt het beste vanuit de huisstijl van GlenAllachie samen met het beste van een experimentele finish op virgin oak vaten van Frans eik. Deze single malt whisky is onderdeel van de Virgin Oak Series, waarin whisky eerst gerijpt wordt op ex-bourbonvaten en vervolgens een narijping op nog niet eerder gebruikte vaten van een specifieke houtsoort ondergaat. Na een rijping van meer dan 10 jaar op ex-bourbonvaten is deze whisky 18 maanden voor het afvullen naar virgin oak vaten van Frans eik (Quercus Robur) overgeheveld. Dit hout is afkomstig uit de Haute-Garonne regio en het gebruik hiervan geeft de GlenAllachie French Virgin Oak delicate, subtiele en zelfs een beetje aardse smaakinvloeden mee. Toetsen van honing, toffee, mokka, sinaasappelzeste en kruiden ondersteunen elkaar in de neus. Rijke toetsen van honing komen in de mond samen met hints van toffee, butterscotch en rijke tonen van mokka. Met wat tijd in het glas ontwikkelt dit zich naar een mix van kaneel en grapefruit met hieromheen hints van aarde.
  • Niet op voorraad
    De productie van deze cava gebeurt in Sant Sadurni d'Anoia , een gemeente in de Spaanse provincie Barcelona in de regio Catalonië. Deze Cava Brut is het resultaat van de selectie van enkel de beste druiven. Een zeer verzorgde vinificatie, een tweede gisting en rijping draagt hiertoe bij. Lichtgele kleur, fruitig met mooie bubbels en mousse. In de neus is de Cava Brut opmerkelijk fruitig, in de mond fris met een zeer aangename afdronk.  Topcava!
  • Harbour

    42,00

    HARBOUR is een Spaanse Gin van het bloemige-kruidachtige type volledig gedistilleerd met natuurlijke elementen.

    De botanicals zijn met de hand geplukt in het natuurpark Ebro Delta, een natuurlijk en cultureel erfgoed.

    Een uitstekende combinatie van de marine en inheemse plantenextracten uit het gebied: citroenschil, sinaasappelschil, zeevenkel (Crithmum maritimum), zeeraket (Cakile maritima), bonenkruid (Satureja obovata), zeekraal (Salicornia europaea), en gedemineraliseerd water uit de bronnen van Ports de Tortosa-Beseit, een natuurpark in Catalonië, Spanje.

    Hints van citroen en balsamico, tijm, lavendel, pruimen en vers geplukte olijven, die je meenemen naar de omgeving en het landschap waar deze premium gin werd geboren. In de mond zorgt het voor frisheid en diepte, terwijl de alcohol volledig geïntegreerd en verfijnd is. Door zijn elegantie en complexiteit maak je er de beste gin-tonics mee!

  • 90% Carmenere – 5% Cabernet Sauvignon – 5% Syrah Deze wijn komt uit de Aconcagua Andes in Chili, een gebied dat zich situeert 100 km van Santiago. De regio wordt omringd door bergen van circa 1500 meter hoogte en heeft een mediterraan klimaat met weinig regenval tijdens groeiseizoen en koele nachten die zorgen voor een optimale rijping van de druiven. Deze intens rode mijn met violet paarse toetsen heeft 12 maanden gerijpt op 50% Franse en 50% Amerikaanse eiken vaten.     Aroma's van rood fruit, specerijen, rook- en bostoetsen.  Heel mooi rijpe tannines geven een fluwelen textuur aan deze ronde en heel elegante Carmenère.  
  • Indlovu

    32,50
    Indlovu ’is het woord voor olifant in verschillende Afrikaanse talen. De makers baseren hun gin dan ook op de planten die de olifant eet.
    Indlovu gin krijgt zijn smaak van verschillende 'flavour runs'. De essentiële ingrediënten worden gehaald uit olifantenmest (!) die gewassen en gedroogd werd. De botanicals worden vervolgens ge-infuseerd in de gin, en geven ze deze gin het unieke karakter en smaken van Afrika. Het is immers zo dat olifanten heel eigenaardige dieren zijn als het op hun spijsvertering aan komt. Ze verteren namelijk slechts een klein gedeelte van het plantmateriaal dat ze opeten, en zo ontstond bij de makers - twee Engelse wetenschappers - een waanzinnig idee... zou je Gin kunnen maken van de uitwerpselen? And so they did. Uiteraard worden alle ingrediënten eerst grondig schoongemaakt voor ze gin kunnen maken, dit omhelst 6 stappen: verzamelen, wassen, steriliseren, spoelen, drogen en opslag.Deze gin is geen alledaagse gin, en leent zich naast de klassieke combo met tonic eveneens tot een cognac experience. De aardse smaken complementeren mooi met koffie en chocolade. De gin is zacht, complex met aardse en kruidige aroma's. Kristalheldere, gouden kleur. In de neus jeneverbes, gras, aardse aroma's en citrus. In de mond opnieuw jeneverbes, engelwortel, citrus, aardse tonen en kruidigheid van de Afrikaanse savanne. De afdronk is fluweel, elegant, gebalanceerd en romig.
    15% van de winst van de verkoop van Indlovu-gin zal worden gedoneerd aan de Africa Foundation om hun werk op het gebied van natuurbehoud in het Phinda Game Reserve te ondersteunen.
    Een innovatieve premium gin voor de avontuurlijke geest en de veeleisende ginverzamelaar.
    50cl fles
    UITVERKOCHT
  • De Special Reserve No.1 is een blend gebaseerd op de Bordeaux-variëteiten, met Malbec als hoofddruif. Een volle blend met aroma's van cassis, violet, rijpe pruimen en zwarte olijven. Een complexe, maar prachtig uitgebalanceerde smaak die een heel lange afdronk achterlaat met hints van pure chocolade en truffel. Deze Malbec is genoemd naar een dochter van Jacques Mouton, Antoinette Mouton, die in 1699 met Jacques naar de Kaap reisde. Jacques Mouton was een van de baanbrekende Franse hugenoten die hielpen bij het creëren van het land dat Zuid-Afrika zou worden. Als Franse hugenoot werd hij begraven op La Terra de Luc in Franschhoek, waar veel hugenoten gestationeerd waren. Met deze wijn eren we de hugenoten die een grote invloed hebben gehad op de toekomst van de wijnbereiding in Zuid-Afrika. De wijn wordt geproduceerd door La Couronne, een van de oorspronkelijke boerderijen die aan de hugenoten zijn geschonken.
  • In de neus vinden we appel, peer, citrus, vanille (van de houtrijping) en een vleugje perzik.  In de mond een volle wijn maar met frisse aroma’s van citrus en perzik.  Heel elegante Chardonnay met een aanhoudende, lange afdronk met amandelen en vanille. Deze chardonnay is genoemd naar de eerste dochter van Jacques Mouton, Madeleine Mouton, die in 1699 met Jacques naar de Kaap reisde. Jacques Mouton was een van de baanbrekende Franse hugenoten die hielpen bij het creëren van het land dat Zuid-Afrika zou worden. Als Franse hugenoot werd hij begraven op La Terra de Luc in Franschhoek, waar veel hugenoten gestationeerd waren. Met deze wijn eren we de hugenoten die een grote invloed hebben gehad op de toekomst van de wijnbereiding in Zuid-Afrika. De wijn wordt geproduceerd door La Couronne, een van de oorspronkelijke boerderijen die aan de hugenoten zijn geschonken.  
Ga naar de bovenkant